Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle WALFANG – “Never Enough”

WALFANG is een naam die ons niet meteen een belletje deed rinkelen, maar na wat opzoekwerk is dit geen kleine garnaal. Vanuit het Waasland timmert deze band gestaag aan een mooie opmars. Enkele jaren zijn deze heren al bezig onder de naam Monkey Juice en nu ligt alles op tafel om hun debuutplaat te releasen onder de nieuwe naam WALFANG.

De eerste single “Never Enough” is een mokerslag van jewelste. Het begint nog tamelijk rustig en doet onmiddellijk denken aan Belgische invloeden van Steak Number Eight, Psychonaut en zelfs Every Stranger Looks Like You. Het is een mooi geheel geworden van jaren hard werk met steeds flarden die doen denken aan bands van allerlei slag. Want zelfs Helmet, Torche en andere stoner- en metalinvloeden passeren regelmatig de revue. Om nu te zeggen dat het gewoon een mengeling geworden is van bands die ze graag horen, doet WALFANG geen eer aan. De band creëert een eigen sound waardoor ze makkelijk een plaatsje verdienen in het muzikale Belgische landschap.

Ergens in april zou het debuut LØV verschijnen en wij zijn in ieder geval benieuwd. Dat juist Tim De Gieter deze plaat heeft opgenomen, verbaast ons niet.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify 

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wiegedood - "Nuages"

In het rijtje ‘bands die je maar beter niet op familiefeesten ter sprake brengt’ staat Wiegedood wellicht ergens bovenaan. De muziek moet…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Alcatraz verwelkomt Cannibal Corpse, Satyricon en meer!

Hoewel Alcatraz festival 2021 slechts een goeie twee maanden voorbij is, verwennen ze ons nu al met de eerste namen voor hun…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BEAR - "Serpents in the Rabbit Hole"

Het is een mooie gedachte om te denken alles van een band gehoord te hebben, om dan door een nieuw nummer toch…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.