Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle WALFANG – “Never Enough”

WALFANG is een naam die ons niet meteen een belletje deed rinkelen, maar na wat opzoekwerk is dit geen kleine garnaal. Vanuit het Waasland timmert deze band gestaag aan een mooie opmars. Enkele jaren zijn deze heren al bezig onder de naam Monkey Juice en nu ligt alles op tafel om hun debuutplaat te releasen onder de nieuwe naam WALFANG.

De eerste single “Never Enough” is een mokerslag van jewelste. Het begint nog tamelijk rustig en doet onmiddellijk denken aan Belgische invloeden van Steak Number Eight, Psychonaut en zelfs Every Stranger Looks Like You. Het is een mooi geheel geworden van jaren hard werk met steeds flarden die doen denken aan bands van allerlei slag. Want zelfs Helmet, Torche en andere stoner- en metalinvloeden passeren regelmatig de revue. Om nu te zeggen dat het gewoon een mengeling geworden is van bands die ze graag horen, doet WALFANG geen eer aan. De band creëert een eigen sound waardoor ze makkelijk een plaatsje verdienen in het muzikale Belgische landschap.

Ergens in april zou het debuut LØV verschijnen en wij zijn in ieder geval benieuwd. Dat juist Tim De Gieter deze plaat heeft opgenomen, verbaast ons niet.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify 

Related posts
LiveRecensies

Doodseskader @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Balzaal): Gruwelijk imponerend

Tim De Gieter en Sigfried Burroughs hebben intussen al enkele projecten op hun naam staan (Amenra, Every Stranger Looks Like You, Kapitan…
LiveRecensies

Blind Channel @ Kavka Zappa: Duik in het zwart-rode bad

Blind Channel vierde afgelopen jaar nog zijn tienjarig jubileum. In lijn daarvan en met een nieuw album Exit Emotions onder de arm…
InstagramLiveRecensies

BABYMETAL @ Ancienne Belgique (AB): Allemaal deel van de metalverse

Nadat de Japanse wervelwind BABYMETAL begin dit jaar The Other One op de wereld losliet, mocht de band het voorprogramma van Sabaton verzorgen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.