Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Beachy Head – “Destroy Us”

Indieliefhebbers allerhande, verheug je! Een supergroep onder de naam Beachy Head is geboren. De nieuwe band bestaat uit Christian Savill en Rachel Goswell van Slowdive, haar echtgenoot Steve Clarke (met wie ze samen in The Soft Cavalry speelt), The Flaming Lips-drummer Matt Duckworth en Ryan Graveface uit Casket Girls en Dreamend. Een debuutalbum komt uit op 30 april onder dezelfde naam. Debuutsingle “Destroy Us” toont alvast dat het een etherisch project wordt dat klinkt zoals je zou verwachten: een dromerige Slowdive-klank met flamboyante Flaming Lips-accentjes. Het werk is dan ook een uit de hand gelopen concept van gitarist Christian Savill, de anderen vulden louter de gaatjes in.

Het meest opvallende eraan zijn de keys die in stereo niet opvallen, maar plots wisselen tussen mono links en mono rechts. Dit zorgt voor wat variatie, maar verder lijkt het zinloos. “Destroy Us” lijkt stilistisch goed op het Lost Horizons album van vorige maand (ook een supergroep), maar blijft ver weg van dezelfde sonische ambitie. De drums zijn vrij futloos, in plaats van dat ze de zwevende gitaren en vocals complementeren. We vermoeden dat de chemie tussen de vele collaboranten nog niet helemaal op punt staat. Na vier minuten dooft het liedje uit zonder cliffhanger. Laat ons hopen dat de plaat nog iets spannends bevat en niet zomaar als prettige bezigheidstherapie weggezet kan worden.

Bandcamp

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

168 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Newmoon - Temporary Light (★★★★): Staren naar de wolken

De shoegazers van Newmoon zetten hun eerste stappen in 2014 met de erg sterke ep Invitation To Hold. Sindsdien werkten de Antwerpenaren…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

20 keer nieuw voor Rock Werchter 2024: Janelle Monáe, Slowdive, Froukje en meer

Het was alweer een tijdje geleden dat Rock Werchter een hoop namen aankondigde voor hun komende editie aanstaande zomer. Terwijl de sneeuw…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.