Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tune-Yards – “hypnotized”

Tune-Yards is tegenwoordig niet meer zo hoofdlettergevoelig – herinner je je tUnE-yArDs? – maar dat hoeft niet te betekenen dat het duo ook in kwaliteit heeft ingeboet. Sterker nog, er komt voor het eerst sinds 2018 nog eens een volwaardige langspeler aan van de band. Sketchy. verschijnt aanstaande vrijdag, maar voordat we het album in z’n geheel te horen krijgen, wordt er ons nog een laatste voorsmaakje voorgeschoteld. Aanvullend op de twee vorige singles “nowhere, man” en “hold yourself.” krijgen we nu “hypnotized” te horen.

Vorige week speelde Tune-Yards het nummer al live bij Jimmy Kimmel, maar nu werd het toch nog gepromoveerd tot volwaardige single. “hypnotized” trekt de lijn van de vorige singles door, maar dit keer gaat het er iets rustiger aan toe. Met een chille r&b-achtige beat komen we traag uit de startblokken, terwijl de baslijn alles nog wat zwoeler maakt. In de refreinen bloeit de song dan plots open. De donkere klanken zijn, mede dankzij de stem van frontvrouw Merrill Garbus, al wat opgewekter en ook de instrumentatie neigt naar euforie. We waren geneigd om te zeggen dat er net te weinig gebeurde om ons te blijven boeien, maar dan haalt de Amerikaanse plots alles uit de kast. Ze zingt zichzelf nog even in de schijnwerpers om dan alles mooi uit elkaar te laten vallen. Benieuwd hoe dit zich zal mengen in het geheel, we zullen het snel te weten komen.

Sketchy. verschijnt aanstaande vrijdag, 26 maart.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

973 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Tune-Yards - sketchy. (★★★★): Sprong van een waterval

Waar is de tijd dat je Tune-Yards nog schreef alsof het een Spongebob-meme was? Merrill Garbus heeft ‘tUnE-yArDs’ ondertussen ten grave gedragen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Purple Disco Machine - "Exotica" (feat. Mind Enterprises)

De Duitse dj Tino Piontek, beter bekend als Purple Disco Machine, vergaarde in 2018 naambekendheid bij het grote publiek dankzij de oorwurm…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tune-Yards - "nowhere, man."

Tune-Yards doet het tegenwoordig bijna zo goed als zonder hoofdletter. Wat ooit tUnE-yArDs was krijgt nu de standaard hoofdletters aan het begin…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.