Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Brihang – “Festival”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Boudy Verleye, de Knokkenaar die sinds 2016 onze harten stal als Brihang, kondigde gisteren op zijn Instagrampagina aan dat hij om middernacht een nieuwe single zou uitbrengen. Hier is ie dan! “Festival” is volgens de aankondiging een grap die nu heel actueel geworden is. Het nummer zou de plaat CASCO net niet gehaald hebben, maar door de actualiteit van de lyrics moest Verleye hem nu wel droppen.

“Festival”. Veel uitleg over het onderwerp is niet nodig. ‘Ik wil naar een festival, we staan op de wei, ergens vanvoor of aan de PA, we zingen in koor, zo van nanananananana.’ Deze tekst in combinatie met de trage muziek in mineur doet ons niet alleen melancholisch terugdenken aan de weides waar iedereen op elkaar geplakt stond te genieten, maar doet ons ook dromen van de festivals die hopelijk snel weer kunnen doorgaan.

De muziek van het nummer zelf is niet ongewoon voor Brihang. Elektronische beats, veel herhaling zonder dat het vervelend wordt. Wel nieuw is dat er een licht effect op de stem van de rapper zit. De vervorming op de vocals zijn allesbehalve ongewenst. Het is eerder vernieuwend en is zeer goed te pruimen. Zijn gekende kreetjes en lachjes, alsook zijn ‘Nanananana, huh’ horen we gelukkig ook geregeld terugkomen.

Het was een hele goede keuze van Brihang om het nummer nu uit te brengen. Alsmaar meer festivals worden afgelast voor komende zomer. De single heeft nu veel meer effect dan het gehad zou hebben moest het op CASCO uitgekomen zijn. Hopelijk kunnen we “Festival” snel samen vooraan op de wei in koor zingen!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

36 posts

About author
Ik beschouw mezelf als de visuele representatie van een tekort aan slaap en een teveel aan cafeïne.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Freddie Konings - "Talent van het jaar"

Het bleef al een tijdje opvallend stil rond de normaal bezige bij Freddie Konings. In 2020 bracht de rapper nog drie albums…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Majé - "Loud & Proud"

Majé, uitgesproken als madjé, is de artiestennaam van Elvira Lawson. De Roeselaarse gebruikt het Togolese woord, dat sierlijk of sierlijkheid begeesterd, als…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Crossbeat - "Nighthawks"

Dries Merre, Frederik Van Melle, Manou Maerten, Sten Sundahl en Lander de Vreese, dat zijn de vijf Gentenaren die Crossbeat vormen. Ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.