Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single I Hear Sirens – “Spectral Passenger”

Als I Hear Sirens nieuwe muziek uitbrengt, mogen we altijd van geluk spreken. De Amerikaanse postrockband uit Utah staat niet bepaald bekend om hun vele releases. Met slechts twee albums, een ep en een handvol singles in een tijdspanne van dertien jaar moeten we het doen. Na “Sleepwalk Mosaic” dat in 2020 werd uitgebracht, krijgen we nu “Spectral Passenger” voorgeschoteld.

“Spectral Passenger” bouwt zowel visueel als auditief verder op “Sleepwalk Mosaic”. De nieuwe single van I Hear Sirens is veel dromeriger dan wat ze tot nog toe al maakten. Hun eerste twee albums (Beyond The Sea, Beneath The Sky en Stella Mori) hebben een veel harder karakter, met een niet te missen hook aan. “Spectral Passenger” mist die hook een beetje en kan daarom niet de volle vijf en een halve minuut boeien. Als de vierde minuut net begint, heb je even het gevoel dat er een uitbarsting zit aan te komen, maar die komt er eigenlijk nooit. Je zou het vernieuwend kunnen noemen, maar het trekt ons niet bepaald over de streep.

I Hear Sirens bracht met Stella Mori vorig jaar een schitterend album uit, helaas bouwen hun laatste twee singles daar niet op voort. “Spectral Passenger” is geen slecht nummer, maar wij blijven toch een beetje op onze honger zitten.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

God Is An Astronaut - Ghost Tapes #10 (★★★½): Ode aan de woeste wanhoop

  Dat de Ierse groep God Is An Astronaut zowel live als op plaat garant staat voor intense postrock, is intussen geen…
AlbumsRecensies

Sigur Rós - Odin's Raven Magic (★★★): Leuk extraatje

Op 23 oktober kregen we te horen dat Sigur Rós het afgrijselijke jaar 2020 in schoonheid wou afsluiten met een nieuw album….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YĪN YĪN - "Haw Phin"

Steeds vaker duiken er bands op die met hun wereldse invloeden wat van ergens anders tot bij ons brengen. Met hun Thaichedelica…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.