Nieuwe singles

De vijf van “Den Beir” (15 maart – 21 maart)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waarover we schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

Sølv – “Parallel”

De Londense Sølv werkt vanuit haar appartement haar wildste ideeën uit en geeft aan geen label of management nodig te hebben om muziek te maken. We kunnen haar geen ongelijk geven want haar nieuwe single “Parallel” is een heerlijk mysterieus alt-popnummer dat behoorlijk goed in elkaar zit en mooi opbouwt richting een climax.

Coucheron – “Can’t Stop”

Op zijn achttiende bouwde Coucheron zijn eerste studio en werkte hij ijverig aan zijn eerste nummers. Ondertussen is zijn cv als producer behoorlijk indrukwekkend met artiesten als Kehlani en Nick Jonas, maar werkt hij ook verder aan eigen muziek. Zijn nieuwe single “Can’t Stop” is een catchy en lichtjes funky nummer, waarbij we alles even aan de kant schuiven om eens goed te dansen.

LEEPA – “switch places”

De opkomende zangeres LEEPA wilt niet overnacht viraal gaan, maar hoopt een echte community te creëren door authentieke popmuziek te maken. “switch places” is alvast een stap in de juiste richting, want het eerder rustige popnummer bevat genoeg pit om te overtuigen. Ons mag ze voortaan tot haar fans rekenen.

Catch The Rise – “Soda and Lime”

“Soda and Lime” is een kleine knipoog naar “Gin and Juice” van Snoop Dogg, gewoon door de titel. Verder lijkt de nieuwe single van Catch The Rise in niets op dat nummer. Het is een fijn elektronisch nummer dat de nadruk legt op sfeer waarbij we al snel aan de dromerige elektro van Bonobo of Tycho denken. Met een gitaartje erbij komt het nummer helemaal tot zijn recht en zo droom je al heel makkelijk weg met de Amerikaan.

M Field – “Gargoyle”

Uit Zuid-Afrika verscheen M Field afgelopen week op onze radar. Het project van Matthew Field maakt naar eigen zeggen weirdopop en met “Gargoyle” loste hij meteen een debuutsingle. De song is een leuk dromerig popliedje geworden waarbij we vooral een fijn, fris gevoel krijgen en alleen maar gelukkiger worden naarmate het liedje vordert. Zeker als er meerdere instrumenten in het geheel komen, de productie lag ook in de handen van Bullion en je hoort dat de arrangementen hierdoor heel sterk zijn. Benieuwd naar meer!

DANSEN DANSEN

NAYLOR – “The Message”

De dansbenen kunnen deze week bovengehaald worden op de debuutsingle van NAYLOR. De dromerige lo-fi beats hebben een licht zomers kantje gekregen, waardoor je al snel je zwoelste moves boven haalt.

1857 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cobra The Impaler - "The Message"

De cijfers van Studio Brussel’s De Zwaarste Lijst van afgelopen maandag logen er niet om: de Belgische metalscene piekt. Als we dan…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Flesh Tape - "Gargoyle"

Flesh Tape is de band van Larson Ross uit Fort Collins, Colorado. Hij groeide samen op met kompanen Nick Visocky, Jae Smith…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single RebMoe - "not a loser"

RebMoe, kort voor Rebecca Moe, is een artieste die eigenlijk niet het doel had om zangeres te worden. Haar vriend is namelijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.