Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cobra The Impaler – “The Message”

© CPU – Mathias Verschueren

De cijfers van Studio Brussel’s De Zwaarste Lijst van afgelopen maandag logen er niet om: de Belgische metalscene piekt. Als we dan toch kritisch moeten zijn, ontbrak er echter één band: Cobra The Impaler. Twee jaar geleden debuteerde het geesteskind van gitarist en grafisch ontwerper Thijs De Cloedt met Colossal Gods. Dat was een omvangrijk debuut waarin alle goede aspecten van de Amerikaanse metal – denk aan Mastodon en Machine Head – samensmolten. Na de Balzaal van de Vooruit te hebben ingepakt, volgden er een heleboel topfestivals in het genre zoals Alcatraz, Bloodstock, Hellfest, Samhain en Summer Breeze. Intussen wordt er hard gewerkt aan een tweede hoofdstuk. Na een teaser van het artwork van Karma Collision is er nu nieuwe muziek.

Cobra The Impaler neemt geen blad voor de mond en bereikt grote hoogten met “The Message”. In een oogwenk kronkelen melodieuze riffs door onze gedachten. Manuel Remmeries vocalen houden het vlijmscherpe tempo goed vast. Qua stembereik is de vergelijking met Brent Hinds van Mastodon opnieuw treffend. Hoewel de single precies 4 minuten en 20 seconden duurt, ontaardt het niet in een trage stonermetal jam na de intro. Traag headbangen of goedkeurend knikken met de armen gekruist, wordt echter niet afgeraden. De dubbele basdrum en korte breakdowns zouden anders voor dodelijke moshpits kunnen zorgen. Kortom, Cobra The Impaler heeft nog niet al zijn gif opgespoten en staat stijfklaar om de volgende beet uit te delen.

Karma Collision wordt uitgebracht op 31 mei. Op 7 juni zal Cobra The Impaler optreden met HIPPOTRAKTOR in de AB Box. Later deze zomer speelt Cobra The Impaler ook op 11 augustus op Alcatraz Open Air.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Whitechapel, Malevolence, The Ocean, Aborted en meer spelen op Alcatraz 2024

Nu dat Graspop Metal Meeting bijna alle troeven uitspeelde, is het weer de beurt aan Alcatraz Open Air om enkele kaarten op…
LiveRecensies

STAKE @ Trix: De dolkstoot in het hart

Onverwurmbaar blijft STAKE achttien jaar lang meedogenloze klappen uitdelen. De jonge knapen die in 2008 Humo’s Rock Rally wonnen, zijn inmiddels volleerde…
LiveRecensies

Cobra the Impaler & HIPPOTRAKTOR @ Kunstencentrum Vooruit (Balzaal): Belgische metal triomfeert

Als kers op de taart van een sprankelend paasweekend waar de Belgische metalscene floreerde, stelde de Vooruit haar deuren open voor driedubbel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.