Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single RebMoe – “not a loser”

RebMoe, kort voor Rebecca Moe, is een artieste die eigenlijk niet het doel had om zangeres te worden. Haar vriend is namelijk producer Coucheron, bekend van samenwerkingen met Kehlani en Nick Jonas, en op zijn debuutep heeft ze een deel meegezongen als grapje. Ze kreeg via haar vriend redelijk wat kansen in de muziekwereld die ze dan ook met beide handen greep. De Noorse zangeres heeft zelf nog geen enkele ep of album in haar discografie, maar wel een aardig aantal singles. Ook deze keer brengt ze ons helaas geen langspeler, maar wel een speels nummertje waar wij van kunnen genieten.

“not a loser” klinkt zeer luchtig en zelfs een beetje komisch. Het begint met een gitaartje, waarna we ook een piano te horen krijgen die voor een gezellige beat zorgt. Als we aandachtig luisteren, merken we op de achtergrond ook gefluit op, wat een mooie, maar subtiele bijdrage vormt aan het nummer. De single zit trouwens vol met subtiele geluiden, zo horen we ook een geklik tijdens het refrein. RebMoe zelf heeft ook wel een speciale stem, die op bepaalde momenten zelfs kinds klinkt. Met haar kinderlijke stem zingt de Noorse over haar verleden waar ze nog steeds mee vastzit, maar ze vecht tegen slechte gedachten om ‘niet te verdrinken’. Het contrast tussen sound en tekst is dus wel redelijk groot, niet dat het daarom slecht is. Het zorgt er wel voor dat “not a loser” een aangename single is om naar te luisteren, ondanks de diepere betekenis.

Facebook / Instagram / TikTok

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singles

De vijf van "Den Beir" (15 maart - 21 maart)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.