Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Flesh Tape – “Gargoyle”

Flesh Tape is de band van Larson Ross uit Fort Collins, Colorado. Hij groeide samen op met kompanen Nick Visocky, Jae Smith en Jake Lyon tussen de Great Plains en de Rocky Mountains. Meer reizen naar het ‘Wilde Westen’ gaat het echt niet worden. In 2022 werd de ep Sorry Year uitgebracht met zes krachtige nummers die collectief net geen 22 minuten afklokten. “Gargoyle” is de nieuwe beuk die Flesh Tape ons in de ribben slaat en het jaar is nog maar net begonnen. Op de majestueuze Chrysler Building in NYC zijn ongetwijfeld de allermooiste waterspuwers van Noord-Amerika vastgeschroefd. Maar dat terzijde.

“Gargoyle” zit op dezelfde school waar de songs van Dinosaur Jr. en Sebadoh vele jaren geleden zijn afgestudeerd. Groot verschil met de bands van J. Mascis en Lou Barlow zijn de drums in dit nieuwe nummer van Flesh Tape. Drummer Jae Smith en – voor deze single dan – niet Nick Visocky neemt de honneurs achter het drumstel waar. Smith creëert een uiterst volle sound zoals Steve Shelley van Sonic Youth dat de halve wereld van shoegazers en slackers heeft voorgedaan. En toch geven de drums geen gevoel van verzadiging. Het is net die combinatie van samenspel tussen Larson Ross en Jae Smith die deze song toch weer markant en opmerkelijk maakt.

Wij kijken alvast uit naar 16 januari 2024. Dan worden de tien overige songs van Flesh Tape op hun eerste echte langspeler Flesh Tape uitgebracht. Wij vinden alvast dat deze band uit Colorado mooi zou staan op enkele festivals in onze Vlaamse velden. Blijf dus zeker hun sociale media inspecteren.

Instagram

 

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singles

De vijf van "Den Beir" (15 maart - 21 maart)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…
LiveRecensies

Mark Lanegan @ Trix: Fluwelen rauwheid

We voelden ons thuis gisteren in de Trix, en hadden van Mark Lanegan hetzelfde gevoel, voor zover we de gevoelens van diens…
AlbumsRecensies

Mark Lanegan - Gargoyle (★★★★): Door blues geïnfecteerde synths

We zullen hem naar eigen zeggen niet horen op de nieuwe plaat van Queens Of The Stone Age. Geen ramp, want Mark…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.