Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Aesop Rock – “Long Legged Larry”

Met de grootste woordenschat in de Amerikaanse hiphop heeft Aesop Rock al veel verwezenlijkt, zoveel dat de titel van undergroundrapper niet langer geloofwaardig klinkt. Al decennialang betovert de taalkunstenaar ons met zijn teksten en is hij onze vaste gids in talloze unieke werelden. Zo bracht hij eind vorig jaar Spirit World Field Guide uit, een spirituele reisgids die enkel fabeldichters als Rock tot in de puntjes kunnen voordragen. Niet veel later bracht hij samen met collega-rapper Homeboy Sandman in de vorm van “Ask Anyone” een eerbetoon aan de legendarische artiest MF DOOM, die een paar maanden geleden het leven liet. Ook in een periode van rouw kan Aesop Rock echter leuke muziek uitbrengen en dat doet hij met zijn nieuwe single.

“Long Legged Larry” gaat over een merkwaardige brulkikker. Dat wordt deels verduidelijkt door een stuk van een natuurdocumentaire dat we te horen krijgen als intro. Onder begeleiding van een funky beat en een stevige bas vertelt Rock over Larry, die zielsveel houdt van springen. Dat kan wel eens van pas komen, want er zit een kat vast in een veel te hoge boom waar enkel Larry bij kan. Terwijl wij buitenaardse synthesizers horen, die de beat opvallend versterken, springt onze brulkikker eruit als de held van de dag. Dit was slechts zijn introductie, want later redt Larry een prinses en beleeft hij iets te veel plezier met een poedel. Het refrein is eerder aan de zwakke kant, maar als Aesop Rock nog van plan is om jolige liedjes te schrijven over dieren, dan mag hij dat zeker doen van ons.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

42 posts

About author
Donda > CLB
Articles
Related posts
LiveRecensies

Armand Hammer @ Botanique (Rotonde): Hard tegen onzacht

Het concept van het hiphopduo lijkt nu al een tijdje uitgedoofd te zijn. In de moderne rapscène zijn buiten Run The Jewels…
AlbumsRecensies

Earl Sweatshirt & The Alchemist - Voir dire (★★★★): Eerlijkheid is het beste beleid

De beste albums melden zich zonder veel toeters of bellen aan, dat weten artiesten uit de underground als de beste. Welgeteld twee…
AlbumsFeatured albumsRecensies

JPEGMAFIA & Danny Brown - SCARING THE HOES (★★★★½): Chronisch online en wonderlijk onuitstaanbaar

De zatte nonkel en het anarchistische neefje van de hiphopwereld kondigden een tijdje terug dit collaboratiealbum SCARING THE HOES aan en het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.