Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Aesop Rock – “Long Legged Larry”

Met de grootste woordenschat in de Amerikaanse hiphop heeft Aesop Rock al veel verwezenlijkt, zoveel dat de titel van undergroundrapper niet langer geloofwaardig klinkt. Al decennialang betovert de taalkunstenaar ons met zijn teksten en is hij onze vaste gids in talloze unieke werelden. Zo bracht hij eind vorig jaar Spirit World Field Guide uit, een spirituele reisgids die enkel fabeldichters als Rock tot in de puntjes kunnen voordragen. Niet veel later bracht hij samen met collega-rapper Homeboy Sandman in de vorm van “Ask Anyone” een eerbetoon aan de legendarische artiest MF DOOM, die een paar maanden geleden het leven liet. Ook in een periode van rouw kan Aesop Rock echter leuke muziek uitbrengen en dat doet hij met zijn nieuwe single.

“Long Legged Larry” gaat over een merkwaardige brulkikker. Dat wordt deels verduidelijkt door een stuk van een natuurdocumentaire dat we te horen krijgen als intro. Onder begeleiding van een funky beat en een stevige bas vertelt Rock over Larry, die zielsveel houdt van springen. Dat kan wel eens van pas komen, want er zit een kat vast in een veel te hoge boom waar enkel Larry bij kan. Terwijl wij buitenaardse synthesizers horen, die de beat opvallend versterken, springt onze brulkikker eruit als de held van de dag. Dit was slechts zijn introductie, want later redt Larry een prinses en beleeft hij iets te veel plezier met een poedel. Het refrein is eerder aan de zwakke kant, maar als Aesop Rock nog van plan is om jolige liedjes te schrijven over dieren, dan mag hij dat zeker doen van ons.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Czarface & MF DOOM - Super What? (★★★½): Hulde aan een afwezig genie

Het was ergens halverwege december dat BADBADNOTGOOD een nieuw nummer uitbracht voor de soundtrack van de zoveelste nieuwe update van GTA V…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single J. Cole - "i n t e r l u d e"

J. Cole wordt gerekend tot een van de steunpilaren in de huidige hiphopscene. Die status heeft hij te danken aan topalbums als…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Trippie Redd - "Miss The Rage" (feat. Playboi Carti)

Trippie Redd bouwt wel eens graag een feestje. In niet-coronatijden staat de jonge rapper daarom ook steevast paraat om de lage landen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.