FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Tomorrowland gaat door aan het einde van de zomer

©Chris Stessens

Nadat we gisteren te horen kregen dat Rock Werchter dit jaar niet zal doorgaan, hielden we ons festivalhart met veel schrik vast. Vandaag heeft ook Tomorrowland bekend gemaakt hoe de organisatie naar komende zomer kijkt en dat is door een rooskleurige bril. Normaal gezien zou het dancefestival in juli plaatsvinden, maar dat is nu met een goeie maand opgeschoven naar eind augustus en begin september. Deze keuze hebben ze gemaakt op basis van hoe het vaccineren zal verlopen volgens experts, dus als alles goed gaat, dan zullen we dit jaar kunnen gaan dansen in Boom.

Naar goede gewoonte komen er ook dit jaar twee weekends: 27, 28 en 29 augustus het eerste en 3, 4 en 5 september het tweede. Ondanks dat Tomorrowland deze data al aankondigt moet de organisatie nog even wachten op toestemming, maar ze willen naar eigen zeggen positief en hoopvol blijven om zo een onvergetelijk einde te maken aan de zomer van 2021. Als het festival niet kan doorgaan zoals andere jaren, dan moeten ze nog bekijken wat er gebeurt. Een kleinere variant? Of opschuiven naar volgend jaar? Laat ons hopen dat we gewoon genoeg vaccins hebben en iedereen snel gevaccineerd is.

Of het festival nu doorgaat of niet, het krijgt 1,8 miljoen euro aan subsidies als voorschot. Dit moet Tomorrowland alleen terug betalen aan de Vlaamse overheid als het festival kan doorgaan.

Alle andere ontwikkelingen uit het festivallandschap vind je in dit handig overzicht.

917 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Tomorrowland en Rock Werchter bundelen de krachten voor nieuw Brussels festival CORE

Het Ossegempark in Brussel staat bekend als het park waar Couleur Café al een aantal jaar plaatsvindt. Maar nu komt er een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nina Kraviz - "This Time"

Al vele jaren is de Russische powerhouse dj Nina Kraviz een graag geziene gast in ons landje. Meermaals verblijdde ze haar fans…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjesUitgelicht

Festivalzomer 2021: Wat gaat er wel en niet door?

De zomer van 2020 viel tegen. Niet alleen was het moeilijker om grote reizen te maken, maar ook in eigen land waren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.