Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Genghis Tron – “Pyrocene”

Dubbel onverwacht mag je deze terugkeer van Genghis Tron wel noemen. Ten eerste komt de band terug na een hiaat van 10 jaar en ten tweede is er een enorme ommezwaai in muziekstijl vast te stellen. Via Relapse Records kondigde Genghis Tron begin dit jaar hun nieuwe plaat Dream Weapon aan en als Relapse Records je terug in de stal haalt, dan wil dat toch wel iets zeggen. In de beginjaren van hun bestaan, 2004, stonden ze nog klaar om het rijtje aan te vullen van Dillinger Escape Plan, Coalesce, Converge en Botch. Vandaag wordt er uit een ander vaatje getapt.

De omschrijving ‘extreme rock en elektronische muziek’ is zeer accuraat en omhelst het geheel. De vorige single “Dream Weapon” was meer rockgeoriënteerd, terwijl de nieuwe single het meer elektronisch en dromerig doet. De nieuwe zanger Tony Wolski is zeker een aanwinst en hij laat hier horen dat hij van vele markten thuis is. Het is zweverig, maar toch houdt het slagwerk een zekere vorm van dreigende agressie in het nummer. Na een viertal minuten gaat die dreiging over naar een straffer intermezzo, maar kort daarna gaat de riem er volledig af met een rustige uitloper.

Met deze derde single en alweer een fantastische clip heeft Genghis Tron zich heruitgevonden en komt nu met een mix van stevige rock en dromerige elektronische muziek. Het geheel zal op 26 maart te beluisteren zijn in de vorm van Dream Weapon.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Amazons - "Bloodrush"

De rockers van The Amazons storten zich weer volop in de muziek dit jaar. Ze vergezelden om te beginnen Royal Blood op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Red Hot Chili Peppers - "Not The One"

Red Hot Chili Peppers heeft de laatste jaren wat meer tijd nodig om met nieuw materiaal op de proppen te komen, maar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Afghan Whigs - "I'll Make You See God"

Na vijf jaar stilte is het eindelijk zover. The Afghan Whigs, rockband uit Cincinnati, brengt een nieuwe single uit en dat voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.