Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Genghis Tron – “Dream Weapon”

In de rij van ‘onverwachte comebacks’ staat deze van Genghis Tron toch wel vrij hoog in de rangschikking. Onverwacht, want het was alweer van 2008 geleden dat dit viertal iets van zich had laten horen. Destijds zat de band in het mooie rijtje van Converge, Dillinger Escape Plan, Botch… De band wist zich na de split een soort van cultstatus aan te meten, maar een echte bekende speler zoals de vorige namen is het nooit geworden. Toch zullen er veel luisteraars van het stevige genre blij zijn met deze release.

De enige verandering in de line-up sinds 2008 blijkt de zang geweest, maar er is ook een extra lid aan toegevoegd: namelijk drummer Nick Yacyshyn. Daar waar vroeger gebruik gemaakt werd van een drumcomputer en meer elektronische geluiden, wordt nu gekozen voor meer gelaagdheid, die we ook terug vinden bij bands zoals Tool. Ook zit er wel wat psychedelica en stoner in verwerkt, die met momenten aan Torche doet denken. “Dream Weapon” mogen we toch wel als een stijlbreuk bekijken, maar het is een breuk die enorm goed klinkt. Alles klinkt veel organischer en echter. De minder ruwe zang zorgt voor meer gelaagdheid en dat komt de band alleen maar ten goede. Het hoekige, agressieve is wel wat uit de stijl verdwenen, maar deze evolutie lijkt ons niet eens onlogisch. Het is nooit makkelijk verteerbare muziek geweest, maar daar lijken ze nu toch weinig last van te hebben.

Genghis Tron komt terug door de grote poort. Op 26 maart komt Dream Weapon uit via Relapse Records en dat wordt er eentje voor naar uit te kijken. Deze single wordt trouwens ook vergezeld van een schitterende clip die in elkaar is gestoken door Mount Emult.

Facebook

Ontdek meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Doodseskader @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Balzaal): Gruwelijk imponerend

Tim De Gieter en Sigfried Burroughs hebben intussen al enkele projecten op hun naam staan (Amenra, Every Stranger Looks Like You, Kapitan…
LiveRecensies

Blind Channel @ Kavka Zappa: Duik in het zwart-rode bad

Blind Channel vierde afgelopen jaar nog zijn tienjarig jubileum. In lijn daarvan en met een nieuw album Exit Emotions onder de arm…
InstagramLiveRecensies

BABYMETAL @ Ancienne Belgique (AB): Allemaal deel van de metalverse

Nadat de Japanse wervelwind BABYMETAL begin dit jaar The Other One op de wereld losliet, mocht de band het voorprogramma van Sabaton verzorgen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.