Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Abramo Abramo – “A dream of a night in Mexico”

Abramo Abramo

Abramo Abramo is een nieuw project van alleskunner Bram Jacques Bernard Kniest (bekend van Go Back to the Zoo en St. Tropez). Op zijn debuutsingle “A dream of a night in Mexico” doet de getalenteerde Nederlander ook alles zelf, zowel drums en gitaar, als de vocals. Met deze single poogt hij om het feest- en uitgangsleven na te bootsen en je binnen een tijdspanne van vier minuten terug het gelukzalige gevoel van voorheen te geven. De song slaagt daar voor een deel in, maar mist toch wat overtuigingskracht.

“A dream of a night in Mexico” zit boordevol goede ideeën, dat merk je meteen aan de heerlijke openingsriff. Het probleem zit hem in feite in de gedachte achter het nummer: een feestnacht. Net zoals vele dronken avonden is ook dit nummer overal en nergens. Kniest lijkt moeite te hebben om zich aan een idee vast te houden en dus een soort van thema in het nummer te verwerken, waardoor de single op geen enkel moment een houvast krijgt. Het lijkt in feite alsof hij in de studio een heleboel (veelbelovende) concepten aan elkaar geplakt heeft en de song zo heeft opgenomen, wat uiteraard niet werkt als je nummer maar 3 minuten en 47 seconden lang is. Het geheel is daarentegen wel zeer energiek en dansbaar en zit, zoals eerder al gezegd, vol stukken die in principe een nummer op zichzelf hadden kunnen zijn.

Laten we het zo samenvatten: had hij van dit nummer een ep gemaakt, dan waren we meer dan tevreden geweest. Maar goed, het zij zo.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

23 posts

About author
Ik heb een ongezonde obsessie voor post-punk.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single St. Tropez – “Down”

In Nederland behoren ze momenteel tot één van de spannendste en innovatiefste bands van het hele indie/rock circuit van Nederland. Een duidelijkere…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 6 - 12 februari 2017

Filmpjes zijn er iedere week maar het leek er op dat de tweede week van februari er eentje was waarin de bands…
Features

De Nederlandse selectie songs van 2016

Het Europees Kampioenschap in Frankrijk is dit jaar volledig aan Oranje voorbij gegaan. Gelukkig werden de Lage Landen vertegenwoordigd door de Rode…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.