Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cleopatrick – “THE DRAKE”

Scheurende rock brengen terwijl de band maar uit twee personen bestaat, is iets waar we sinds Royal Blood niet meer versteld van staan. Het duo Cleopatrick heeft iets weg van die sound, en brengt vlijmscherpe rock met een hoek af. Op heden zijn Luke Gruntz en Ian Frazer bezig met hun eerste album, maar er is nog geen concrete datum wanneer deze in z’n totaliteit de ether wordt ingestuurd. De heren vermelden in hun eigen magazine dat iedere release top moet klinken, en vraagt om die reden geduld te oefenen. Na de eerste single “Good Grief” komen ze nu met “THE DRAKE” naar buiten.

Dat het voor de Canadezen wat vuiler en snediger mag klinken, hoor je vanaf de start van “THE DRAKE”. Als inzet wordt hoge gitaarfeedback gebruikt, waarna de gitaar aan de snedige rit begint. Wanneer de drum erbij komt, weet je meteen waaraan je je mag verwachten. Opvallend hoe goed de stem van zanger Gruntz uit de verf komt met enkel de ondersteuning van een gitaarriff. De zang boost het hele nummer, en geeft power op elk moment hij te horen is. De climax komt op het eind, waar de gitaar en drum hard en chaotisch klinken en de zang nog net wat vuiler gaat. Het is de spreekwoordelijke kers op de taart, die weliswaar recht in iemands gezicht wordt gegooid.

Facebook / Twitter / InstagramWebsite

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

cleopatrick @ Ancienne Belgique (AB Club): Streling voor het trommelvlies

Sinds het succes van Royal Blood en Equal Idiots kijkt niemand nog raar op wanneer de beukende rockenergie van twee muzikanten volstaat…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

20 debuutalbums uit 2021 die je niet mocht missen

Natuurlijk is het fijn als je favoriete band na enkele jaren afwezigheid nog eens een album uitbrengt, maar het is minstens even…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single cleopatrick - "2008"

Ian Fraser en Luke Gruntz kennen elkaar al vanaf de kleuterklas. In hun tienerjaren begonnen ze samen met musiceren en sinds 2015…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.