Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cleopatrick – “THE DRAKE”

Scheurende rock brengen terwijl de band maar uit twee personen bestaat, is iets waar we sinds Royal Blood niet meer versteld van staan. Het duo Cleopatrick heeft iets weg van die sound, en brengt vlijmscherpe rock met een hoek af. Op heden zijn Luke Gruntz en Ian Frazer bezig met hun eerste album, maar er is nog geen concrete datum wanneer deze in z’n totaliteit de ether wordt ingestuurd. De heren vermelden in hun eigen magazine dat iedere release top moet klinken, en vraagt om die reden geduld te oefenen. Na de eerste single “Good Grief” komen ze nu met “THE DRAKE” naar buiten.

Dat het voor de Canadezen wat vuiler en snediger mag klinken, hoor je vanaf de start van “THE DRAKE”. Als inzet wordt hoge gitaarfeedback gebruikt, waarna de gitaar aan de snedige rit begint. Wanneer de drum erbij komt, weet je meteen waaraan je je mag verwachten. Opvallend hoe goed de stem van zanger Gruntz uit de verf komt met enkel de ondersteuning van een gitaarriff. De zang boost het hele nummer, en geeft power op elk moment hij te horen is. De climax komt op het eind, waar de gitaar en drum hard en chaotisch klinken en de zang nog net wat vuiler gaat. Het is de spreekwoordelijke kers op de taart, die weliswaar recht in iemands gezicht wordt gegooid.

Facebook / Twitter / InstagramWebsite

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

cleopatrick @ De Centrale: Groots in eenvoud

Met een stevige radiohit op zak en recente passages op Pukkelpop en in de AB Club staat cleopatrick al een hele tijd…
InstagramLiveRecensies

Rock Am Ring (Festivaldag 2): Sommigen hadden een pitstop nodig, anderen vlamden richting finish

Na een goede start stond de zon weer klaar om ons te ontvangen op de Nürburgring. Waar dag één van Rock Am…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single cleopatrick - "OK"

Ze kennen elkaar al vanaf de kleuterklas, hebben hun passie ontdekt in het lager, en maken sinds het middelbaar hun eigen muziek….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.