Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Muck Spreader – “A Place the Birds Won’t Sing”

Vorig jaar verscheen de eerste ep van Muck Spreader. Die bleef wat onder de radar, maar dat lijkt de heren niet te deren: met “A Place the Birds Won’t Sing” hebben ze al een opvolger klaar. Samen met deze eerste single van 2020 verscheen ook meteen een remix door Laurie Vincent van Slaves, en als je weet dat hij ook al op de hoogte is van Muck Spreader, dan weet je dat we lang nog niet alles van het chaotische, jazzy noisepunkvijftal gehoord hebben. Ze doen denken aan Black Country, New Road, maar dan veel steviger.

Met een riff die evengoed van Ty Segall had kunnen komen, brengt Muck Spreader “A Place The Birds Won’t Sing” zonder gêne op gang. Het is een fuzzriff die doorheen de volledige song wordt doorgetrokken en daarbij wordt bijgestaan door de nodige portie kakofonie. Frontman Luke Brennan laat zich volledig gaan en ondersteunt het chaotische jazzpunkensemble door te schruwelen en af en toe wat melodieuze zang bij te dragen. Het geheel is verfrissend en toont aan dat Muck Spreader creatief naar een hoogtepunt aan het toewerken is. Noteer de naam dus maar; er komt nog meer aan.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3183 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.