Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danko Jones – “I Want Out”

© CPU – Bert Savels

Begin dit jaar bracht Danko Jones een ode aan het meest onderschatte tijdperk van een zo al onderschatte groep: hij showde een jeansvest vol patches van KISS zonder make-up. Het zou ons niet verbazen als hij in zijn kleerkast ook nog zo’n vest van AC/DC heeft hangen. De no-nonsenseaanpak van deze twee giganten is duidelijk een leidraad voor Jones. Helaas heeft hij niet hun genie – of is het de marketing? – waardoor we zijn harde rock niet meer dan ‘best oké’ vinden. Veel voorprogramma’s, festivaloptredens in volle zon en headlinen in de kleinere zalen lijken te bevestigen dat dit Canadese powertrio net dat beetje extra mist om echt groot te worden. Gelukkig trekt Jones zich daar geen zak van aan. Hij doet al 25 jaar gewoon zijn ding, waarbij hij strakke, energieke shows aflevert die fans altijd met de vuist hoog in de lucht achterlaten. Voorspelbaarheid hoeft geen nadeel te zijn in de rock-‘n-rollerij.

Nieuwe single “I Want Out” – geen cover van Helloween – trapt af met een complexloze, midtempo riff en beukende drums. Jones’ scheurende stem komt erbij en benadrukt nog eens dat hier gerockt zal worden. Dat gaat zo rechtdoor dat we bijna niet doorhebben dat het uitermate meezingbare refrein begint, maar goed, daar is de eerste minisolo al. Na het tweede refrein volgt dan de langere versie. “I want out”-schreeuwend gaat het nog steeds beukend richting uitgang. Niks verrassends, dus. Maar zoals we al zeiden: voorspelbaarheid enz.

De videoclip brengt wel iets net specialers, dankzij ‘De Boodschap Van Het Numme’r en een, ahum, geslaagde casting. De clip begint met de zeer terechte quote ‘2021: Restrictions are necessary, feeling trapped is a choice.’ Waarna we een kijk in het leven krijgen van een aantal personages tijdens de lockdown. Zelden iets zo deprimerends en toch leuks gezien. De obligate KISS-referentie (knipper met je ogen en je mist ze) maakt het af voor ons.

Het album Power Trio komt uit op 27 augustus.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The 925 - "Judy"

Hou je van een goede portie ouderwetse rock-‘n-roll? Hoeven er niet te veel franjes aan? Dan heeft The 925 alles wat je…
InstagramLiveRecensies

Beartooth @ Ancienne Belgique (AB): Om ter uitzinnigst

Sinds 2012 gaat Caleb Shomo, ex-zanger van Attack Attack!, samen met zijn vier bandleden door het leven als Beartooth. De metal-/hardcoreband uit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Linkin Park – “Fighting Myself”

Linkin Park viert dit jaar het twintig jarige bestaan van Meteora, het tweede album waar onder meer “Somewhere I Belong” en “Breaking…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.