Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danko Jones – “I Want Out”

© CPU – Bert Savels

Begin dit jaar bracht Danko Jones een ode aan het meest onderschatte tijdperk van een zo al onderschatte groep: hij showde een jeansvest vol patches van KISS zonder make-up. Het zou ons niet verbazen als hij in zijn kleerkast ook nog zo’n vest van AC/DC heeft hangen. De no-nonsenseaanpak van deze twee giganten is duidelijk een leidraad voor Jones. Helaas heeft hij niet hun genie – of is het de marketing? – waardoor we zijn harde rock niet meer dan ‘best oké’ vinden. Veel voorprogramma’s, festivaloptredens in volle zon en headlinen in de kleinere zalen lijken te bevestigen dat dit Canadese powertrio net dat beetje extra mist om echt groot te worden. Gelukkig trekt Jones zich daar geen zak van aan. Hij doet al 25 jaar gewoon zijn ding, waarbij hij strakke, energieke shows aflevert die fans altijd met de vuist hoog in de lucht achterlaten. Voorspelbaarheid hoeft geen nadeel te zijn in de rock-‘n-rollerij.

Nieuwe single “I Want Out” – geen cover van Helloween – trapt af met een complexloze, midtempo riff en beukende drums. Jones’ scheurende stem komt erbij en benadrukt nog eens dat hier gerockt zal worden. Dat gaat zo rechtdoor dat we bijna niet doorhebben dat het uitermate meezingbare refrein begint, maar goed, daar is de eerste minisolo al. Na het tweede refrein volgt dan de langere versie. “I want out”-schreeuwend gaat het nog steeds beukend richting uitgang. Niks verrassends, dus. Maar zoals we al zeiden: voorspelbaarheid enz.

De videoclip brengt wel iets net specialers, dankzij ‘De Boodschap Van Het Numme’r en een, ahum, geslaagde casting. De clip begint met de zeer terechte quote ‘2021: Restrictions are necessary, feeling trapped is a choice.’ Waarna we een kijk in het leven krijgen van een aantal personages tijdens de lockdown. Zelden iets zo deprimerends en toch leuks gezien. De obligate KISS-referentie (knipper met je ogen en je mist ze) maakt het af voor ons.

Het album Power Trio komt uit op 27 augustus.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Wodan Boys – “Power”

Het zou clichématig zijn om alweer over dat magische Haagse duinwater te beginnen, maar dat is natuurlijk niet zonder reden. Er komt…
AlbumsRecensies

Fu Manchu - The Return Of Tomorrow (★★★½): Vernieuwend en vertrouwde fuzzgitaren uit het stenentijdperk

Fu Manchu is al jaren als een stoomwals die de Californische woestijn doorploegt, met wapperende haren en zongeblakerde gezichten. Voeg daar nog…
AlbumsRecensies

Crumb – AMAMA (★★★★): Koortsachtige zoektocht

Er zijn van die bands die niet gemaakt zijn voor overdag. Crumb is er zo eentje. Het is het type band dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.