Nieuwe singles

Nieuwe singles The Horrors – “Org” & “Whiplash”

© Charles Jeffrey – LOVERBOY and Bunny Kinney

Enkele weken geleden kondigde de Britse band The Horrors met hun nieuwe single “Lout” niet alleen een terugkeer naar de sound van hun debuut aan, maar ook een nieuwe ep. Al is dat laatste veel gezegd, want op het gelijknamige Lout prijken amper drie nummers. Twaalf minuten zijn blijkbaar genoeg voor frontman Faris Badwan om al zijn frustraties te ventileren, al resulteert dat nog niet meteen in even pakkende nummers. “Lout” was dan wel een fijne verassing, de twee andere nummers boksen toch enkele niveautjes lager.

“Org” is een orgie van snerende gitaren en weerbarstige synths die bij The Prodigy geleend lijken, maar komt eigenlijk nooit tot een bevredigende climax. Alsof je je een stuk in je kraag drinkt en het liefdesspel dan maar meteen overslaat om de volgende ochtend met barstende koppijn wakker te worden. Zonder de bezwerende weirdness van pakweg Xiu Xiu wekt “Org” vooral eerder frustratie op, dan dat het stoom aflaat.

Ook “Whiplash” is zo’n venijnige song die meer gemeen heeft met Nine Inch Nails of Marilyn Manson dan The Horrors. Toch ontbreekt het hen aan beklijvende melodieën of hooks en schiet het nummer wat naast zijn doel. Misschien zouden deze songs beter klinken in een grotere context en in het gezelschap van meer nummers, zodat die agressieve sound wat meer ademruimte kan krijgen. Nu komt deze korte maar krachtige ep als een kaakslag uit het niets. The Horrors slaan je niet met verstomming en laten je eerder verward achter. Lout is alvast een geslaagd experiment, maar geen geslaagde ep.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Parrots - Dos (★★★½): Uitvliegen naar een groter podium

Het is alweer vijf jaar geleden dat The Parrots hun debuutalbum Los Niños Sin Miedo losliet op de wereld. Die langspeler klonk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Horrors - "Lout"

Het was alweer van 2017 geleden dat The Horrors van zich lieten horen, maar vandaag knalt de band zonder gêne terug door…
AlbumsRecensies

Let's Eat Grandma - I'm All Ears (★★★★½): Hoe langer, hoe beter

Jenny Hollingworth en Rosa Walton waren beide nog maar 16 jaar, maar wisten twee jaar geleden toch behoorlijk wat aandacht naar zich…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.