Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Horrors – “Lout”

© Charles Jeffrey – LOVERBOY and Bunny Kinney

Het was alweer van 2017 geleden dat The Horrors van zich lieten horen, maar vandaag knalt de band zonder gêne terug door onze oorkanalen. En knallen, dat kunnen we letterlijk nemen. “Lout” is de eerste single van een nieuwe ep die op 12 maart verschijnt en dezelfde titel krijgt. In tegenstelling tot de vorige plaat, V, laat The Horrors zijn zweverige sound dit keer voor wat het is en kiest het voor industriële noise. Het resultaat is op “Lout” alvast geslaagd.

Dat The Horrors teruggrijpt naar de sound uit de begindagen, is zeker een verrassing te noemen. Faris Badwan houdt namelijk van experiment en in al zijn soloprojecten die hij tussen The Horrors door uitbrengt, blijft hij ook wat in het zweverige hangen. Nu is dat zeker niet het geval. Al van bij het begin horen we een vettige riff die doorheen de hele song blijft hangen en zo de power van de song benadrukt. De vocals van Badwan zijn genoeg bewerkt om het nog agressiever te doen overkomen en het doet bijgevolg fel denken aan de omstreden Marilyn Manson. Het zweverige zit er weliswaar nog een klein beetje in, want na anderhalve minuut is er toch een kleine pauze, om dan weer te exploderen in een soort van nu-metal sound. Een grote, brutale verrassing deze “Lout”, maar wel een die we kunnen smaken.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2938 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Let's Eat Grandma - I'm All Ears (★★★★½): Hoe langer, hoe beter

Jenny Hollingworth en Rosa Walton waren beide nog maar 16 jaar, maar wisten twee jaar geleden toch behoorlijk wat aandacht naar zich…
Nieuwe singles

Nieuwe single MIEN - "Black Habit"

Een nieuw jaar, een nieuwe supergroep. Ook in 2018 blijven de samenwerkingen en supergroepen als paddestoelen uit de grond springen. De nieuwste…
FeaturesUitgelicht

De 50 beste albums van 2017

Vijftig albums selecteren met het team van Dansende Beren, het was geen makkelijk werk! Na vele gevechten, luid gebrul en veel verspilde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.