Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Moments – “I, Alone”

Heel even dachten we dat deze Limburgse hardcore- en metalband zich een cover van Live zou aanmeten, maar na twee noten werden we al gerustgesteld: daaraan verbranden de heren van Moments zich niet. Het is fijn om te zien dat ze ontzettend productief blijven en na de release van hun laatste ep Is There a Cure? gewoon op hun elan verder blijven gaan. Als je toch niet kan optreden, dan kan je maar beter een paar extra nummers opnemen.

“I, Alone” begint met een infadende gitaar, die later wordt bijgestaan door een schreeuwende, maar enigszins emotionele stem. Er volgt een hardcoreriff, maar die wordt al snel onderbroken door een soort breakdown om dan over te gaan naar de strofe. Ook die hakt er niet snoeihard in, maar gooit het meer over de emotionele boeg. Daarna is er toch weer tijd voor wat stevigheid. Deze afwisseling met het vlottere en sterke gitaarwerk zorgt voor de nodige variatie.

Moments heeft door de jaren heen echt wel geleerd hoe je een gevarieerd metalnummer moet maken. We moeten als Belgen ook niet te klein willen doen; dit is gewoon muziek van internationale kwaliteit die op geen enkel moment moet onderdoen voor de groten der aarde.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Time and Pressure - "Theseus"

Af en toe twintig jaar terugkijken en je heerlijk verkneukelen aan de tijd van toen. Dat moest Time and Pressure gedacht hebben…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Grand Collapse - "Panic Room"

Grand Collapse is een hardcoreband uit Wales die zich niet direct vastpint op één genre. Natuurlijk is er snelheid en energie, maar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Trivium - "In The Court Of The Dragon"

Trivium is een metalband die niet in een subgenre valt te steken. Matt Heafy (die deze week nog positief testte op corona)…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.