Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Moments – “I, Alone”

Heel even dachten we dat deze Limburgse hardcore- en metalband zich een cover van Live zou aanmeten, maar na twee noten werden we al gerustgesteld: daaraan verbranden de heren van Moments zich niet. Het is fijn om te zien dat ze ontzettend productief blijven en na de release van hun laatste ep Is There a Cure? gewoon op hun elan verder blijven gaan. Als je toch niet kan optreden, dan kan je maar beter een paar extra nummers opnemen.

“I, Alone” begint met een infadende gitaar, die later wordt bijgestaan door een schreeuwende, maar enigszins emotionele stem. Er volgt een hardcoreriff, maar die wordt al snel onderbroken door een soort breakdown om dan over te gaan naar de strofe. Ook die hakt er niet snoeihard in, maar gooit het meer over de emotionele boeg. Daarna is er toch weer tijd voor wat stevigheid. Deze afwisseling met het vlottere en sterke gitaarwerk zorgt voor de nodige variatie.

Moments heeft door de jaren heen echt wel geleerd hoe je een gevarieerd metalnummer moet maken. We moeten als Belgen ook niet te klein willen doen; dit is gewoon muziek van internationale kwaliteit die op geen enkel moment moet onderdoen voor de groten der aarde.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single OFF! - "Kill to Be Heard"

Keith Morris is 66 en nog altijd even pissed als tijdens zijn gloriejaren bij Circle Jerks en Black Flag. Hoewel de frontman…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 2): Wispelturige mengelmoes

De tweede dag van Pukkelpop is eigenlijk nog altijd de eerste officiële festivaldag met alle podia open en een stuk meer volk…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Daði Freyr, Bizkit Park en acht andere nieuwe namen voor Pukkelpop 2022!

Er is goed nieuws en er is slecht nieuws voor Pukkelpop. Het slechte nieuws is dat er weer heel wat bands verstek…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.