banner

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Aziya – “Slip!”

De naam Aziya zegt je allicht niet meteen iets, maar de 21-jarige uit Londen is een alternatieverockster in hart en nieren. Ze luistert graag naar System of a Down en Jimi Hendrix en bovendien dankt ze haar opkomst tot roem aan niets anders dan het coronavirus. Hoewel Aziya vorig jaar klaar stond om de ene na de andere keet onveilig te maken met haar stevige covers, was ze net als zovele andere artiesten verplicht thuis te blijven om zich muzikaal verder te ontplooien. Ze richtte haar aandacht op het internet en werd zo opgepikt door de vrouwen Grimes en H.E.R.; die laatste nodigde haar uit tijdens haar Instagram-livestream in april. Intussen is Aziya’s debuut-ep We Speak of Tides helemaal klaar en daarvan krijgen we nu een eerste voorsmaakje.

Aziya leerde zichzelf gitaar, maar verfijnde haar talent in de befaamde BRIT School. Het is er aan te merken, want het stevige gitaarwerk komt al vanaf de eerste seconde loeihard binnen. Een onheilspellend akkoordenschema is het gevolg, waarover de grauwe stem van Aziya dartelt. Muziek en zang vullen hier elkaar naadloos aan. ‘You make me slip / Your words are just like water when I’m running out’ verwijt ze een onbekende partner, en het doet ons terugdenken aan de tijden dat we nog mochten uitgaan en andere mensen konden ontmoeten. Aziya’s aanvaring is hier minder aangenaam, maar gelukkig voor ons verwerkte ze die tot dit bangelijk aanstekelijk nummer!

We Speak of Tides kent nog geen releasedatum.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

234 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Aziya - We Speak of Tides (★★★★): Catharsis van jewelste

De kans is groot dat Aziya tot nog toe onder je radar bleef. Onterecht, want de twintiger uit Londen barst van het…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Aziya - "Blood"

Laat je door haar jonge leeftijd niet misleiden! De 21-jarige Aziya lijkt al tientallen jaren in het vak, maar toch is ze…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Meute - "Slip"

Hoe laat je mensen die techno maar niets vinden toch luisteren naar het genre? Je geeft ze een portie Meute. De Duitse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.