banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ruby Grace – “Winx”

Nickelodeon opende 16 jaar geleden de poorten van het magische Alfea, introduceerde ons aan de zeskoppige feeënbende van Winx Club en wist zo menig kinderhart te veroveren en betoveren. Ook Netflix zag er het nostalgische potentieel wel van in en lanceerde onlangs het eerste seizoen van een volwassen en minder gevleugelde Winxremake. Die magische throwback vormt ook het uitgangspunt van de nieuwe single van Ruby Grace. De Belgische popkoningin brengt met “Winx” een liefdevolle popsong, die duidelijk geïnspireerd is door haar gevleugelde jeugdiconen.

Ruby Grace doet waar ze goed in is en haalt op “Winx” opnieuw haar kenmerkende sweet&sexy esthetiek boven. Net als single “My Gem” is het vrolijke pop met een kitscherig nilliesgehalte. Muzikaal lijkt ze hier vooral in te zetten op haar zoete kant, maar met teksten als ‘Our loving comes in beats / Making music in the sheets’ voegt ze ook een verleidelijke knipoog toe. De twinkelende begintonen toveren ons meteen de gewenste magische setting voor de ogen en worden al snel bijgestaan door een sterke bas die het nummer een stuk hoger laat vliegen. Geen poëtisch beladen tekst, maar een schattige en blozende liefdesverklaring gebaseerd op enkele betoverende jeugdpersonages, die met de nodige productionele glitter perfect in haar handelsmerk past.

De nieuwe Ruby Grace is opnieuw ongedwongen popkitsch van de bovenste plank en bovenal een snoezige teruggooi naar betoverende jeugdidolen. Wie weet ook wel een passende vondst voor de soundtrack van het tweede seizoen van de populaire Winx Saga op Netflix. 

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

Lydmor @ Ancienne Belgique (AB Club): Een bevrijdende eenwording

De Deense zangeres Lydmor kan België eigenlijk een beetje als haar tweede thuis beschrijven, want al enkele jaren keert ze met plezier…
FeaturesWedstrijden

Maak kennis met AMOR van De Roma en win duotickets

De legendarische Antwerpse concerttempel De Roma heeft er een gloednieuw zaaltje bij. Het vond in restaurant AMOR, pal naast de eigen zaal,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ruby Grace - "No More Dreams"

Ruby Grace is fan van Bratz-poppen, eenhoorns en glitter, wat zich ook weerspiegelt in haar kleurrijke esthetiek. Ondertussen is het al bijna…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.