Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Irimias Timmerman – “Ze Sprak In Fabels Over De Zandkorrels”

Een fabelachtigere naam dan Irimias Timmerman kent geen ander mens; zelfs Béla Tarr, filmmaker en inspiratie voor die prachtnaam, mag die titel op zijn buik schrijven. De jonge wereldreiziger uit het Pajottenlandse Eizeringen gaat geregeld op stap en brengt maar al te graag deuntjes met zich mee. Hij deelt deze op zijn albums Verbeeldingen Zonder Verblijfsvergunning (respectievelijk Verbeelding Zonder Verblijfsvergunning B, Verbeelding Zonder Verblijfsvergunning A en binnenkort Verbeelding Zonder Verblijfsvergunning C.) 

Van die laatste stuurt hij ons helemaal uit Dushanbe (de hoofdstad van Tadzjikistan voor wie dat niet wist) een voorproefje. In deze intro dobberen we weemoedig weg over een waas vol veldopnames en tintelende ambient. We dromen weg en luisteren met plezier naar deze ainos over zandkorrels. Het werkt even kalmerend als een cd vol vogelgeluiden of kabbelende beekjes – iets wat Irimias niet schuwt in zijn muziek. Het nummer werd feitelijk al in 2017 opgenomen te Sint-Amandsberg. Deze ode aan het dwalen over de aardbol en haar wolken kent haar albumrelease de 22ste maart. Afwachten kunnen we in de warme lentezon met deze eerste, even warme single. 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

67 posts

About author
Streep™
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A Murder in Mississippi - "Wrong Side of the Road"

A Murder in Mississippi, een hele mond vol. Het Gentse zestal maakt country zoals het boekje het voorschrijft. De band bracht in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lucid Lucia – “Diggin'”

Soms komen plaatjes als een geschenk uit de hemel vallen. “Diggin’” van Lucid Lucia is er zo een. Want het is eindelijk…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Juliet - "Content"

Juliet is het soloproject van Julia Schellekens. De Nederlandse studeerde af aan het Conservatorium van Amsterdam en is ook gevestigd in de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.