Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single DVKES – “Undercover”

DVKES is eindelijk terug! Op dit heuglijk nieuws zaten we al even te wachten, want het drietal maakte in 2016 een van onze favoriete Belgische platen van de voorbije jaren. Push Through bevatte een aanstekelijk mengsel van toegankelijke popmuziek en explosieve krautrock. Een monstersucces werd het niet, maar we kunnen ervan uitgaan dat de groep met haar passage in De Nieuwe Lichting vorig jaar nog wat meer welverdiende harten voor zich heeft kunnen winnen. Sinsdien wordt geregeld nieuw materiaal beloofd, en “Undercover” is daar het eerste bewijs van.

Voor album nummer twee gingen de heren op reis buiten hun comfortzone en lieten ze zich beïnvloeden door psychedelia en vroege elektronische muziek. Sporen daarvan zijn meteen te horen in “Undercover”: de strakke, vastberaden drums van Antoni Foscez (Statue, Go March) vormen de basis voor een hoop interessant synthwerk. Daarnaast riep de groep ook de hulp in van een trio gastzangeressen, die het nummer met hun bijdrage naar nieuwe hoogtes verheffen. Het resultaat klinkt anders dan we gewend zijn, maar wist zich na enkele luisterbeurten alsnog in ons brein te nestelen.

We blijven evenwel met één klacht zitten: dit lijkt slechts een puzzelstukje in een nog ontbrekend geheel. Het opschrift ‘single edit’ doet vermoeden dat op het album een meer ontwikkelde versie zal staan. Die zou niet ongelegen komen, want doorheen zijn kleine vier minuten bereikt “Undercover” nooit volledig een kookpunt. In plaats van de anticlimactische fade-out hadden we liever nog een spreekwoordelijke molotovcocktail onze kant op geworpen gezien. Voor de nog naamloze opvolger van Push Through hopen we dus op nog iets meer ravage, maar geïntrigeerd zijn we alvast wel.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

193 posts

About author
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Ramkot @ Kunstencentrum Vooruit (Concertzaal): Energie van begin tot einde

Een van de winnaars van De Nieuwe Lichting 2021 was van plan om op 1 en 2 december vorig jaar naar de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

DVKES - Echoplasm (★★★★): Oscar voor beste vrouwelijke bijrollen

Stond met een dikke V aangevinkt op onze wachtlijst: Echoplasm, de nieuwe plaat van de Antwerpse band DVKES. Hun bejubelde debuut Push…
Muzieknieuwtjes

IKRAAAN, Crooked Steps, The Radar Station en Rian Snoeks onder finalisten van De Nieuwe Lichting 2020

Januari is traditiegetrouw de maand dat Studio Brussel de negen finalisten van De Nieuwe Lichting bekendmaakt. Dat de wedstrijd wel degelijk een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.