Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle Narwhal – “Sauteur à ski africain”

Maak kennis met Narwhal, een vijftal met drie West-Vlamingen en twee Oost-Vlamingen in de gelederen. Vanuit Gent opereert de band al goed anderhalf jaar in zijn huidige bezetting, en dus is het tijd om ook een eerste streepje muziek te lossen. Narwhal is niet gebonden aan genres, maar vindt inspiratie in improvisatie, ethiojazz, afro en postrock. De muziek is voor het grootste deel instrumentaal, met deze “Sauteur à ski africain” als eerste volledig instrumentale kennismaking.

De single “Sauteur à ski africain” komt op hun eerste ep, Kameel, die later dit jaar uitkomt. Het nummer is een dansbaar, groovy jazzlied met heel wat zuiderse invloeden. Al van bij het begin zit de energie er goed in met uitstekende blazers die de dynamiek van de single al van bij het begin in de verf zetten. Nadien komen er gitaren bij die nog wat meer kracht aan het geheel geven en zo kan je een goeie vier minuten blijven grooven en dansen. Naar het eind komt er zelfs nog een naar postrock neigend intermezzo dat ook de kracht van het vijftal in de verf zet. We zijn benieuwd wat Narwhal nog allemaal uit zijn hoed tovert!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2977 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.