banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Leon Bridges – “Like a Ship”

© CPU – Bert Savels

Het is een onpopulair cliché om in een muziekrecensie het weer op ook maar enige manier aan te halen, maar hier gaan we: het vroegtijdige lentegevoel van de voorbije week en de nieuwe single van Leon Bridges gaan perfect samen. Bridges starte zijn carrière in 2015 met Coming Home, een sterk album waarop hij klassieke soul bracht. In 2018 ging hij met Good Thing de meer moderne kant van r&b op en in 2020 scoorde hij samen met Khruangbin op de ep Texas Sun.

“Like a Ship” is een cover van het originele nummer van Pastor T.L. Barrett uit 1971. Samen met Keite Young nam Bridges het nummer onder handen en het resultaat mag er wezen. Hun reïnterpretatie maakt geen structurele veranderingen aan het origineel, maar de oppeppende drums, de wijdse klanken van het elektronische orgel en de immens speelse baslijn, geven het nummer een gepast eigentijds gevoel. Bridges zijn stem is glashelder en wordt op exact de juiste manier gecomplementeerd door de achtergrondgezangen. Met deze single zijn we weer eventjes zoet in afwachting van een nieuw album van deze soulrevelatie.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Leon Bridges - Gold-Diggers Sound (★★★½): Modern diner van een traditioneel recept

Leon Bridges is niet meteen van plan zijn zitje aan de ronde tafel der retro-artiesten af te geven. Vanaf het begin van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single John Mayer - "Last Train Home"

Na anderhalf jaar radiostilte is onze geliefde singer-songwriter John Clayton Mayer terug met nieuw materiaal. Vorig jaar was zijn voortreffelijk gitaarspel nog…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Leon Bridges - "Motorbike"

De klassieke stijl van Leon Bridges kan worden omschreven als hedendaagse soul en r&b met een retro kantje. Aan de hand van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.