Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alice Longyu Gao – “She Abunai” (feat. Mura Masa & bülow)

Tot haar zeventiende woonde Alice Longyu Gao in China, maar daarna verhuisde ze naar de Verenigde Staten om haar dromen als artiest na te jagen. Gooi de invloeden van die twee landen samen en je krijgt de muziek die de zangeres fabriceert. De manier waarop ze het zelf zegt, beschrijft haar nummers misschien nog het best: hyperpop. Je kan je er dus al iets bij voorstellen, maar voor je vooroordelen velt over alles K-pop gerelateerd, raden we je aan om Alice een kans te geven. Zo scoorde ze in 2019 bijvoorbeeld al een bescheiden hitje met “Rich Bitch Juice” en ook haar laatste release “I <3 Harajuku” mocht er zijn. Voor haar comeback werkte de Chinees-Amerikaanse zangeres nu samen met Mura Masa, die we sinds zijn R.Y.C. uit het oog waren verloren, en de Duits-Canadese bülow.

Zoals te verwachten viel, doet “She Abunai” het woordje hyperpop dan ook alle eer aan. Met een spervuur aan uptempo beats en Alice die het in het Chinees probeert, worden we meteen ondergedompeld in de wereld die de zangeres probeert te creëren. Ze wisselt af tussen hoog gezang en gefluister, met op de achtergrond de duidelijke invloeden van Mura Masa. Zonder maar een woord te begrijpen van wat ze zingt, heeft de single wel iets gigantisch catchy. Als bülow het overneemt, schakelen we wel over in het Engels, wat het allemaal al wat vertrouwder doet aanvoelen. Het drietal heeft een soort zootje ongeregeld gemaakt, waarop vooral hard gedanst kan worden in een donkere club.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1625 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Gretel Hänlyn - "Wiggy"

Soms komen er opkomende artiesten voorbij waarvan je weet dat hun toekomst ontzettend rooskleurig zal zijn. Een van die muzikanten is Gretel…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
AlbumsRecensies

Shygirl - Nymph (★★★★): Ingetogen popprovocateur

In de alternatieve popwereld wordt er al lang uitgekeken naar het debuutalbum van de Zuid-Londense Blane Muise. Onder haar moniker Shygirl laat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.