Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Damon Locks & Black Monument Ensemble – “Now (Forever Momentary Space)”

De zomer van 2020 zal de geschiedenisboeken in gaan als een ontzettend broeierige periode. Er was niet alleen de angst en problematiek rond de covidpandemie, maar ook de sociale onrust in de Verenigde Staten die een kookpunt bereikte. In de nasleep van die zomer kwamen Damon Locks en jazzcollectief Black Monument Ensemble samen in Chicago om spontaan muziek te maken. Het resultaat daarvan is NOW, een album over het verkennen van mogelijkheden in het heden terwijl een gevaarlijke toekomst op de loer ligt. Hieruit kunnen we alvast luisteren naar “NOW (Forever Momentary Space)”.

De eerste single uit de plaat is een ideale kennismaking met Black Monument Ensemble. Je voelt meteen de omvangrijkheid van het collectief. De jazzmuzikanten (waaronder enkele bekende namen zoals Angel Bat Dawid en Ben Lamar Gay) klinken spontaan en impulsief en vormen een organisch, maar spannend geheel. De spirituele muziek komt echter helemaal tot zijn recht wanneer we de levendige samenzang horen van de maar liefst zes zangers en zangeressen die dit nummer rijk is. “NOW (Forever Momentary Space)” is een innemend voorsmaakje van wat een extatisch album belooft te worden.

NOW verschijnt op 9 april via International Anthem.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Olivia O'Brien - "NOW"

Als zestienjarige bracht Olivia O’Brien het nummer “i hate u, i love u” uit met een gastbijdrage van zanger Gnash. Het nummer…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Makaya McCraven - "Mak Attack"

Met het indrukwekkende Universal Beings maakte de talentvolle drummer Makaya McCraven twee jaar geleden de brug van de jazzscene van Chicago naar een…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Angel Bat Dawid - "Transition East" & "No Space Fo Us"

Met zijn bruisende scene is Chicago een broeihaard voor vernieuwende jazz. Een naam die hier de laatste jaren uit weerklonk was die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.