Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Quarters of Change – “Dancin'”

Hou je van bands die genregrenzen verleggen of zelfs helemaal negeren? Dan ben je bij het New Yorkse Quarters of Change aan het juiste adres. De band werd in 2017 opgericht nadat de leden elkaar leerden kennen op de Beacon High School in Manhattan. De kelder van hun school fungeerde als repetitielokaal en diende in 2018 zelfs als opnameruimte voor hun eerste lp Quarters of Change. Het bonte gezelschap bracht sindsdien nog een aantal singles en een ep uit en zag het succes gestaag toenemen. Met hun recenter werk werden ze zelfs door Spotify-curatoren opgemerkt, waardoor ze stilaan ook buiten New York naam en faam aan het opbouwen zijn. Hun nieuwe ep Innocent brengt Quarters of Change komende vrijdag uit en daarvan losten ze op de valreep nog een laatste voorbode.

“Dancin’” is een frivool en opgewekt nummer waarmee Quarters of Change duidelijk op onze dansbenen mikt. Het geheel doet ons bij momenten wat denken aan The Voidz en dat heeft vooral ook met de gelijkaardige stem van Ben Roter te maken. Maar Quarters of Change is er duidelijk ook niet vies van om net zoals The Voidz klanken te vervormen en hun nummers zo een geheel andere draai te geven. De gitaren en vooral de bas zorgen voor een onweerstaanbare groove waar je als luisteraar gewoonweg niet genoeg van kunt krijgen. De nieuwe nummers van de New Yorkers werken verslavend en doen ons des te meer uitkijken naar de nieuwe ep!

Innocent verschijnt op 26 februari.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1326 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.