Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Strumbellas – “Greatest Enemy”

The Strumbellas, de zeskoppige Canadese band die in 2016 internationaal furore maakte met de folkpophit “Spirits”, komt na een dip met nieuwe muziek voor de dag. Een jaar geleden annuleerde de groep noodgedwongen zijn tournee door eigen land – niet vanwege de dreigende pandemie, maar door de mentale gezondheid van leadzanger en oprichter Simon Ward. Hij heeft zopas de moeilijkste periode van zijn leven achter de rug, wat luid en duidelijk weerklinkt in “Greatest Enemy”. Hun vierde en laatste album Rattlesnake dateert van maart 2019, dus wie weet is deze kersverse single een voorbode van een vijfde plaat.

In dezelfde geest als “Spirits” gaat “Greatest Enemy” over iemands strijd met zijn innerlijke demonen. Het nummer is een hart onder de riem; een herinnering dat we nooit alleen worstelen met negatieve gedachten en dat die ons niet definiëren. Naar goede gewoonte contrasteren The Strumbellas een beladen boodschap met een meezingbare tekst, een speelse popmelodie en catchy hooks. Een akoestische gitaar neemt het voortouw, gevolgd door Wards ruwe stem onder een beat, om daarna aan te zwellen tot een groots refrein met vocale harmonieën, een stuwend drumritme, synths en een viool. Wij geloven alvast in het hitpotentieel.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tors - "Happy Enough"

Als een relatief onbekende band is het soms fijn om ergens als voorprogramma te staan om zo toch op te vallen, ondanks…
AlbumsRecensies

Andy Shauf - Norm (★★★): Kabbelende mijmeringen van een stalker

Wie zijn inspiratie voor een nieuwe plaat bij Mulholland Drive van David Lynch haalt, heeft meteen onze aandacht. Jammer genoeg levert Andy…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Jack and the Weatherman – “Incredible”

Om zijn tienjarig bestaan te vieren, gaat Jack and the Weatherman op Europese tournee en die wordt afgetrapt met de single “Incredible”….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.