Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Jack and the Weatherman – “Incredible”

Om zijn tienjarig bestaan te vieren, gaat Jack and the Weatherman op Europese tournee en die wordt afgetrapt met de single “Incredible”. Het Haarlemse folkpopduo, bestaande uit Berry ‘Jack’ Krikken en Sebastiaan ‘Weatherman’ Weerman, scoorde zijn eerste succesje met folknummer “Free” in 2014. Drie jaar later volgde hun grootste hit “Till the Sun comes up”, die ook verscheen op het debuutalbum The Lucky Ones. De twee vrienden hebben naar eigen zeggen de missie om zonovergoten liedjes de wereld in te sturen. De release van hun nieuwe single past helemaal in dat plaatje.

“Incredible” is onmiskenbaar overgoten met een gitaarsaus en ligt daarmee in lijn met Jack and the Weathermans vorige liedjes. Het populaire snaarinstrument komt steeds terug in hun songs, maar ze blijven het afwisselend genoeg gebruiken om verrassend te zijn. De single is een bescheiden, vrolijk nummer en gaat over een stelletje dat samen ongelooflijk zou zijn en blijft proberen hun relatie te doen slagen. Het gaat van start met een simpel getokkel op de gitaar, terwijl bij het refrein al snel de zomerse vibe komt bovendrijven. Met het simpele deuntje wordt door Krikken en Weerman op veilig gespeeld, maar in combinatie met hun warme stemmen blijft het wel in je hoofd hangen.

De mannen van Jack and the Weatherman staan 31 maart op het podium van Kavka Oudaan in Antwerpen.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Steve Gunn @ Trix (Bar): Kronkelende nevelslierten

Fans van het betere snarenwerk zijn al even vertrouwd met de muziek van Steve Gunn. De singer-songwriter groeide op in Pennsylvania en…
InstagramLiveRecensies

Becky Hill @ Trix: Arsenaal aan hitjes

Becky Hill is een van de meest gestreamde artiesten die je vandaag kan vinden. Op talloze hits met honderden miljoenen streams kan…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cardinals – “If I Could Make You Care”

Afkomstig uit de Ierse stad Cork, vormen Euan Manning, Finn Manning, Darragh Manning, Kieran Hurley, Aaron Hurley en Oskar Gudinovic samen Cardinals….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.