Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Matt Berninger – “Let It Be”

© CPU - Nathan Dobbelaere

© CPU – Nathan Dobbelaere

Vorig jaar verscheen Serpentine Prison, het solodebuut van Matt Berninger. De frontman van The National ging erop niet op zoek naar een andere sound, maar bleef vooral zijn gekende zelve inclusief zijn brommende stem. Voor gewone stervelingen zoals wij waren er slechts tien nummers beschikbaar, maar als je er snel bij was en wat geld had, kon je ook een deluxeversie van het album kopen met exclusieve nummers. Een van die nummers, “Let It Be”, kan nu door iedereen gehoord worden online. Op 12 maart brengt de man de volledige deluxeversie trouwens online uit met daarop zes nieuwe liedjes waarvan vier covers en twee originele liedjes waarvan de eerste nu al te horen is.

Nee, het is geen cover van The Beatles. Nu we dat gezegd hebben, kunnen we de single gewoon op zichzelf zien en dat is weer vooral mooie pracht. Dat “Let It Be” eerst niet online verscheen, begrijpen we niet goed, want ook hier blinkt Berninger weer uit in zijn simpliciteit. Met een subtiele orgel op de achtergrond en wat extra vocals en instrumenten wordt het nummer steeds rijker en weidser. Hierdoor worden we wederom betoverd door hetgeen de man ons serveert. “Let It Be” is een rustig nummer geworden waarbij we kunnen wegdromen en die ons hart helemaal warm maakt voor de komende maanden. Blij dat de man dit toch online smeet!

3179 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Julia Stone - Sixty Summers (★★★½): Wazige liefde, besprenkeld met glitter

Julia Stone. Onlosmakelijk verbonden met muzikale partner in crime Angus, fulltime indiefolkhartjesverwarmster en in bijberoep nog eens de Australische spin-off van Aphrodite….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Matt Berninger - "The End"

Lange tijd leidde de naam ‘Matt Berninger’ louter tot enthousiast geknik binnen een specifieke cohorte fans. Sinds enkele jaren plakt de naam…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Julia Stone - "We All Have" (feat. Matt Berninger)

Angus & Julia Stone is ondertussen al nationaal erfgoed geworden in Australië. De laatste keer dat broer en zus samen muziek uitbrachten,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.