Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Matt Berninger – “Let It Be”

© CPU - Nathan Dobbelaere

© CPU – Nathan Dobbelaere

Vorig jaar verscheen Serpentine Prison, het solodebuut van Matt Berninger. De frontman van The National ging erop niet op zoek naar een andere sound, maar bleef vooral zijn gekende zelve inclusief zijn brommende stem. Voor gewone stervelingen zoals wij waren er slechts tien nummers beschikbaar, maar als je er snel bij was en wat geld had, kon je ook een deluxeversie van het album kopen met exclusieve nummers. Een van die nummers, “Let It Be”, kan nu door iedereen gehoord worden online. Op 12 maart brengt de man de volledige deluxeversie trouwens online uit met daarop zes nieuwe liedjes waarvan vier covers en twee originele liedjes waarvan de eerste nu al te horen is.

Nee, het is geen cover van The Beatles. Nu we dat gezegd hebben, kunnen we de single gewoon op zichzelf zien en dat is weer vooral mooie pracht. Dat “Let It Be” eerst niet online verscheen, begrijpen we niet goed, want ook hier blinkt Berninger weer uit in zijn simpliciteit. Met een subtiele orgel op de achtergrond en wat extra vocals en instrumenten wordt het nummer steeds rijker en weidser. Hierdoor worden we wederom betoverd door hetgeen de man ons serveert. “Let It Be” is een rustig nummer geworden waarbij we kunnen wegdromen en die ons hart helemaal warm maakt voor de komende maanden. Blij dat de man dit toch online smeet!

3367 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Caroline Spence – “I Know You Know Me” (feat. Matt Berninger)

Caroline Spence uit Nashville heeft al vier albums op haar palmares en het ziet er naar uit dat er dit jaar een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The National - "Somebody Desperate"

Als er nieuwe muziek van The National verschijnt, dan krijgt ons hart het toch altijd wat warmer. Het laatste wapenfeit van de…
AlbumsRecensies

Julia Stone - Sixty Summers (★★★½): Wazige liefde, besprenkeld met glitter

Julia Stone. Onlosmakelijk verbonden met muzikale partner in crime Angus, fulltime indiefolkhartjesverwarmster en in bijberoep nog eens de Australische spin-off van Aphrodite….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.