Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alice Phoebe Lou – “Dirty Mouth”

Het nieuwe “Dirty Mouth” is de eerste single die de Zuid-Afrikaanse Alice Phoebe Lou dit jaar uitbrengt. Enkele maanden geleden bracht ze met “Dusk” de eerste single van haar derde album uit. De eerste twee albums (uit 2016 en 2019) bracht ze uit zonder verbonden te zijn aan een platenlabel en die gewoonte zet de voormalige vuurdanseres gewoon verder. Ondanks dat de muzikante platenlabelloos door het leven gaat, blijft Alice niet onopgemerkt, want in 2018 had ze met “She” bijna een Oscarnominatie beet.

“Dirty Mouth” is alweer een fijn indiefolk nummertje geworden. Op een vrij hoog tempo krijgen we enkele gitaren en een leuke drumpartij te horen waardoor je in dit korte liedje veel van je energie kwijt kan. Handdrummen op je stuur in de file, stiekem een beetje dansen in de rij bij de bakker of tijdens het stofzuigen een “I Want to Break Free”-moment ervaren, het kan allemaal op de nieuwe van Alice Phoebe Lou. De muzikante vraagt ons om onze soft spot te tonen en gelukkig last ze zelf ook een rustmomentje in op “Dirty Mouth”. Op het einde krijgen we een korte outro te horen waar we vrolijk van worden, maar deze had gerust iets langer en steviger gemogen.

Glow, Alice Phoebe Lou’s derde album, komt uit op 18 maart.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

587 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alice Phoebe Lou - "Dusk"

De Zuid-Afrikaanse Alice Phoebe Lou ruilde een paar jaar geleden haar beroep als vuurdanseres in voor een carrière in muziek. Langzaam maar…
LiveRecensies

Alice Phoebe Lou @ La Madeleine: Kus met bittere nasmaak

Ken je Alice Poebe Lou al? Indien je deze vraag met ‘nee’ moet beantwoorden, voel je niet beschaamd. Alice Phoebe Lou blijft…
LiveRecensies

Rock Werchter 2019 (Festivaldag 3): Een dagje natuurlijke sauna

Nu we dag drie hebben bereikt, zitten we officieel over de helft van Rock Werchter 2019. De voorbije dagen was het al…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.