Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Airways – “Will It Tear Us Apart?”

Bijna hadden we ze uit het oog verloren, maar na een radiostilte van twee jaar zijn ze er toch weer: Airways! De Britse rockband mocht in een niet al te ver verleden al mee op tour met Nothing But Thieves, Razorlight en Deaf Havana en kon op deze manier heel wat tourervaring opdoen. Met een ep en een handvol singles bleef de discografie van Airways eerder beperkt, maar het afgelopen jaar werkten ze hard in de studio om hun langverwachte debuutplaat in te blikken. Daar zullen we nog even op moeten wachten, maar het drietal gunt ons wel al een eerste glimp met de single “Will It Tear Us Apart?”.

Sinds de zomer van 2020 is Airways een drietal, maar aan intensiteit en overtuigingskracht heeft de band niet moeten inboeten. De Britten gingen ter compensatie op zoek naar nieuwe impulsen en andere invloeden en die konden ze meteen goed verwerken in “Will It Tear Us Apart?”. De brave indierocksound wordt op hun nieuwe single definitief ingeruild voor een iets volwassener en innovatiever geluid waar de gitaren een minder dragende rol in spelen. Vooral in de strofes heeft Airways met producer Dom Craik (gitarist van Nothing But Thieves) zitten experimenteren met dreunende bassen en elektronische instrumenten. Je moet er als luisteraar wel even inkomen, maar met een sterk refrein (inclusief vettige riff) kan Airways weer hoge ogen gooien.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1326 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Airways - "Trampoline" & "The End"

We zijn nog maar enkele maanden ver dit jaar of we kregen van Airways nu al evenveel nummers als vorig jaar. Moeilijk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Airways - "Blue Gasoline"

Airways mag opnieuw terugblikken op een geslaagd jaar! Ondanks het feit dat ze amper één nummer hebben uitgebracht met “Alien” wisten ze…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Airways - "Alien"

Fans van Nothing But Thieves hebben het vrolijke indierock viertal Airways uit Peterborough hoogstwaarschijnlijk al aan het werk kunnen zien. Tourervaring hebben…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.