Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe singles Airways – “Trampoline” & “The End”

We zijn nog maar enkele maanden ver dit jaar of we kregen van Airways nu al evenveel nummers als vorig jaar. Moeilijk is dat niet, want het afgelopen jaar kregen we welgeteld maar twee nummers van de Britse band. De vier waren dan ook even op zoek naar hun geluid, maar lijken die nu ook gevonden te hebben. Een eerste voorsmaakje van Airways 2.0 kregen we al met hun vorige singles “Alien” en “Blue Gasoline” en die klonken alvast veelbelovend. Met het gloednieuwe “Trampoline” en “The End” zetten ze die koers steevast door en dat met succes.

Ook op “Trampoline” en “The End” werd er geëxperimenteerd met verschillende geluidjes en dat zorgt ervoor dat Airways met hun indierock boven de grote massa weet te stijgen. “Trampoline” klinkt zo lekker rockend en bombastisch door het slimme gebruik van synths en met een degelijk refrein weten ze zich mooi in de kijker te spelen. Hoe vaker je “Trampoline” luistert, hoe beter het zelfs wordt. “In The End” onderscheidt zich door zijn speciale structuur en door het gebruik van diepe bassen en dreigende geluiden. De gitaar blijft desondanks sfeerbepalend en noodzakelijk om het nummer boeiend genoeg te maken. Door anders te klinken en te werken dan de doorsnee indierockbands weet Airways alvast op te vallen en geven ze ons een glimp van hoe de rockmuziek van de toekomst wel eens zou kunnen klinken.

Op woensdag 3 april staan ze samen met The Maine en Calva Louise in Zappa te Antwerpen.

Facebook


Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

16 maart 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief