Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Justin Courtney Pierre – “Footsteps”

Sinds het einde van Motion City Soundtrack probeert Justin zijn eigen weg te vinden in het synthpop milieu. Hij waagde een poging met Farewell Continental waar hij zo goed als hetzelfde muzikale pad bewandelde als met Motion City Soundtrack. Nadien probeerde hij het dan maar solo met als eerste poging In the Drink uit 2018. De nieuwe richting die telkens werd gezocht, bood weinig soelaas en zelden raakte hij nog dezelfde snaar die hij in het verleden wel deed. De synthesizer blijft het favoriete speelgoed van de heer Pierre, tot vervelens toe. 

De tweede single uit An Anthropologist on Mars, zijn nieuwe ep, borduurt rustig verder op het tempo van de debuutsingle “Dying to Know”. “Footsteps” zou net zo goed op de debuutplaat I Am The Movie van Motion City Soundtrack kunnen staan, of op hun laatste Panic Stations. En daar schuilt misschien het grootste probleem: dit is zeker geen slechte song, we hebben het gewoon al een paar keer teveel gehoord. In het begin van de 21ste eeuw was dit gegarandeerd een hit geworden, maar iedereen is ondertussen bijna twintig jaar ouder geworden en legt waarschijnlijk liever de hitjes van toen nog eens op. 

An Anthropologist on Mars telt vijf nummers en verschijnt op 12 maart bij Epitaph. Wie graag wil weten hoe Motion City Soundtrack anno 2021 klinkt moet deze ep zeker checken. Wij komen voorlopig nog even toe en grijpen liever terug naar het echte werk met Commit This To Memory.

Related posts
LiveRecensies

When We Were Young 2023 Las Vegas: Voor altijd jong

When We Were Young lijkt bijna op een bijeenkomst van de Verenigde Naties, maar dan voor poppunkbands; alle invloedrijke grootheden zijn vertegenwoordigd….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.