Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single AZITA – “If U Die”

De Amerikaans-Iraanse Azita Youssefi, beter bekend als AZITA, brengt haar nieuwe single “If U Die” uit. Voor de mensen die haar nog niet kennen: Azita is vijftig lentes jong en al sinds 1991 actief in de muziekwereld, aanvankelijk in eerder obscure bandjes, ondertussen al enkele jaren solo. Ze is een doodgewone pianoleerkracht en succes lijkt haar onberoerd te laten.

AZITA blijft met de beide voeten op de grond staan, dat geeft ze ook mee in “If U Die”. Het lijkt wel alsof ze geen moeite doet om te zingen en die tactiek werkt verrassend goed voor haar. De bassist versterkt dat gevoel alleen maar en speelt het hele nummer lang een melodie met een hoog oorwurmgehalte. Hoewel de instrumentatie eerder blij klinkt, doen de lyrics dat op het eerst gezicht niet; de puzzelstukjes vallen pas in elkaar naarmate het lied vordert. Het nummer wordt geruggesteund door een door de zangeres zelfgemaakte videoclip. Die clip zit speels in elkaar: de songtekst wordt uitgebeeld terwijl je de band aan het werk ziet. AZITA is een bom van creativiteit als je het ons vraagt.

2021 belooft het jaar te worden waarin AZITA eindelijk echt doorbreekt bij een breed publiek. Vorige maand bracht ze al het toegankelijke “Online Life” uit en nu komt ze met “If U Die”. Als ze die trend kan verderzetten, zal je zeker nog van haar horen.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.