Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Porridge Radio & Piglet – “Let’s Not Fight !” & “Strong Enough”

Een van de revelaties van 2020 kunnen we ongetwijfeld Porridge Radio noemen. De groep deed met Every Bad een gooi naar beste album van het jaar en wist vooral te overtuigen met mooie emotionele songs, waarin de stem van frontvrouw en bezieler Dana Margolin je meeneemt met haar demonen. Nadien volgden ook nog enkele op zichzelf staande singles met onder andere “7 Seconds” en ook dit jaar weet de band van geen ophouden. Samen met Piglet, een project van Charlie Loane (ook bekend van Great Dad), serveren ze ons “Let’s Not Fight !’ en “Strong Enough”.

“Let’s Not Fight” is een heel minimalistisch popliedje geworden. Het begint met een kleine gitaar die voor een desolate sfeer zorgt en daar blijft het nummer ook binnen hangen. De samenzang van beide stemmen lijkt perfect te werken, wat voor een sterke emotionele gelaagdheid zorgt. Toch raken we vooral opgetogen wanneer na een tijd ook wat percussie opduikt, die een rijker geluid creëert. Een trage opbouw zorgt ervoor dat de emoties sterker te ervaren zijn met een hoopvol einde als gevolg, al missen we toch net iets meer de intensiteit die “Strong Enough” wel meteen meedraagt. Daar bouwen beide artiesten op naar een intense climax waarbij Margolin nog eens haar beste schreeuw kan bovenhalen. Ook hier overheerst het experiment en voor je het weet zit je in een trance waar je nog moeilijk uitraakt. Twee tussendoortjes van Porridge Radio waarmee ze nog maar eens hun diversiteit als band in de kijker zetten.

Website / Facebook / Instagram

 

3183 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Porridge Radio - "The Last Time I Saw You (O Christmas)"

Porridge Radio zet voor alle muziekfans nog eens een pakje onder de kerstboom. De Britse indierockers beleefden, misschien wat tegen de gang…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Porridge Radio - "7 Seconds"

Porridge Radio maakt nog steeds kans om onze eindejaarslijstjes van dit jaar te sieren met het geweldige Every Bad dat begin dit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.