Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mogwai – “Pat Stains”

© CPU – Chris Stessens

Schotland heeft buiten een briljant accent en mooie natuur ook een fenomeen op muzikaal gebied. Dit fenomeen is een formatie die ons instrumentale postrock serveert van ongeziene kwaliteit en die door weinig bands kan worden geëvenaard. Na de eerdere singles “Dry Fantasy” en het radiovriendelijke “Radio Sacramento,” waar we ook nog eens een vocale bijdrage hoorden, komt de groep met een laatste single “Pat Stains”. De voorboden waren al goed en de aankondiging van de nieuwe plaat The Love Continues op 19 februari stemt ons hoopvol.

En hoop is datgene wat Mogwai ons ook wil laten horen. Steeds opnieuw slagen ze er in om op een filmische manier je mee te nemen. Je hebt de beelden niet nodig om te kunnen wegdromen. Op “Pat Stains” zweef je in het begin nog ergens tussen de wolken in een droombeeld dat een en al positiviteit uitstraalt. Halverwege het nummer worden er iets zwaardere elementen aan toegevoegd en het nummer wordt op deze manier ook weer typerend voor de band. Het moment dat het de zwaardere richting uitgaat, blijven ze een dynamiek uitstralen waar weinige bands nog in slagen.

Dat Mogwai een topband is in dit segment van de muziek, is een understatement. Het zijn gewoon de allerbesten en met deze drie nummers in aanslag bewijzen ze dat hun verhaal nog lang niet af is. Wij wachten nog een weekje in ongeduld af.

 /  / 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Mogwai - As the Love Continues (★★★★★): Beproefde recepten, nieuwe smaken

Exact 25 jaar geleden losten ze hun eerste muzikale schot, en sindsdien klinkt de naam van de Schotse postrockband Mogwai als een…
FeaturesInstagramMuzieknieuwtjes

41 albums om naar uit te kijken in februari en maart

In een normaal jaar zouden we nu al rijkhalzend uitkijken naar tientallen concerten die ons voorjaar vulden. We hoeven je niet meer…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mogwai - "Ritchie Sacramento"

Mogwai beloofde ons vorig jaar een hoopvolle plaat te geven dit jaar en op 19 februari kunnen we luisteren of ze ons…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.