Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mogwai – “Pat Stains”

© CPU – Chris Stessens

Schotland heeft buiten een briljant accent en mooie natuur ook een fenomeen op muzikaal gebied. Dit fenomeen is een formatie die ons instrumentale postrock serveert van ongeziene kwaliteit en die door weinig bands kan worden geëvenaard. Na de eerdere singles “Dry Fantasy” en het radiovriendelijke “Radio Sacramento,” waar we ook nog eens een vocale bijdrage hoorden, komt de groep met een laatste single “Pat Stains”. De voorboden waren al goed en de aankondiging van de nieuwe plaat The Love Continues op 19 februari stemt ons hoopvol.

En hoop is datgene wat Mogwai ons ook wil laten horen. Steeds opnieuw slagen ze er in om op een filmische manier je mee te nemen. Je hebt de beelden niet nodig om te kunnen wegdromen. Op “Pat Stains” zweef je in het begin nog ergens tussen de wolken in een droombeeld dat een en al positiviteit uitstraalt. Halverwege het nummer worden er iets zwaardere elementen aan toegevoegd en het nummer wordt op deze manier ook weer typerend voor de band. Het moment dat het de zwaardere richting uitgaat, blijven ze een dynamiek uitstralen waar weinige bands nog in slagen.

Dat Mogwai een topband is in dit segment van de muziek, is een understatement. Het zijn gewoon de allerbesten en met deze drie nummers in aanslag bewijzen ze dat hun verhaal nog lang niet af is. Wij wachten nog een weekje in ongeduld af.

 /  / 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Xylouris White - The Forest In Me (★★★): Verdwalen tussen angst en moed

Neen, Xylouris White is niet de recentste hype in de wereld van mondhygiëne. Het sinds 2013 (s)tandvastige, muzikale en wereldlijke duo bestaat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Silver Moth - "Mother Tongue"

Met zijn zevenen zijn ze bij Silver Moth en elk hebben ze al ergens hun strepen verdiend. Zo vind je er leden…
AlbumsRecensies

EF - We Salute You, You and You! (★★★★): Postrockhelden keren terug door de grote poort

Het Zweedse EF heeft ondertussen ondertussen al meer dan vijftien jaar dienst op de teller staan. De groep uit Göteborg lastte sinds…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.