Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mogwai – “Ritchie Sacramento”

© CPU – Chris Stessens

Mogwai beloofde ons vorig jaar een hoopvolle plaat te geven dit jaar en op 19 februari kunnen we luisteren of ze ons iets hebben voorgelogen. Met “Dry Fantasy” als eerste voorproefje van As The Love Continues beloofde het alvast te kloppen. Nu, met “Ritchie Sacramento”, trekt de band deze lijn gewoon door. Het nummer is trouwens een van de weinige waarop er zang te horen is en volgens frontman Stuart Braithwaite is het een ode aan alle overleden, bevriende muzikanten van de band. De inspiratie volgde na het overlijden van David Berman in 2019 en dus blinkt de song ook uit in sterke lyrics.

Waar de eerdere muziek van Mogwai soms heel melancholisch en op de grens van depressief gaat klinken, wilde de band op hun nieuwe muziek allesbehalve een soundtrack voor de pandemie maken. Met “Ritchie Sacramento” hoor je wel de typerende sfeervolle gitaren die in het begin de sound van de postrockers weergeven, maar al snel ontstaat er iets dat naar een popsong neigt. De frontman omschrijft dit dan ook als hun meest poppy song ooit en we kunnen hem geen ongelijk geven. Het refrein klinkt catchy en kan je zo meezingen, maar de dreigende soundscapes waarvoor we Mogwai kennen blijven wel aanwezig op de achtergrond. “Ritchie Sacramento” draagt bijgevolg een extreem hoopvol en positief gevoel in zich mee en we kunnen niet anders dan stellen dat de band weer een wondermooi nummer heeft afgeleverd.

 /  /

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3517 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Silver Moth - "Mother Tongue"

Met zijn zevenen zijn ze bij Silver Moth en elk hebben ze al ergens hun strepen verdiend. Zo vind je er leden…
AlbumsRecensies

EF - We Salute You, You and You! (★★★★): Postrockhelden keren terug door de grote poort

Het Zweedse EF heeft ondertussen ondertussen al meer dan vijftien jaar dienst op de teller staan. De groep uit Göteborg lastte sinds…
InstagramLiveRecensies

Rock Herk 2022 (Festivaldag 2): Kleinschalig rockfestijn

Vanwege zijn prijs-kwaliteitverhouding scheert het Limburgse Rock Herk al decennialang hoge toppen. Sinds de organisatie in 2014 het festival betalend maakte, kijken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.