Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mogwai – “Ritchie Sacramento”

© CPU – Chris Stessens

Mogwai beloofde ons vorig jaar een hoopvolle plaat te geven dit jaar en op 19 februari kunnen we luisteren of ze ons iets hebben voorgelogen. Met “Dry Fantasy” als eerste voorproefje van As The Love Continues beloofde het alvast te kloppen. Nu, met “Ritchie Sacramento”, trekt de band deze lijn gewoon door. Het nummer is trouwens een van de weinige waarop er zang te horen is en volgens frontman Stuart Braithwaite is het een ode aan alle overleden, bevriende muzikanten van de band. De inspiratie volgde na het overlijden van David Berman in 2019 en dus blinkt de song ook uit in sterke lyrics.

Waar de eerdere muziek van Mogwai soms heel melancholisch en op de grens van depressief gaat klinken, wilde de band op hun nieuwe muziek allesbehalve een soundtrack voor de pandemie maken. Met “Ritchie Sacramento” hoor je wel de typerende sfeervolle gitaren die in het begin de sound van de postrockers weergeven, maar al snel ontstaat er iets dat naar een popsong neigt. De frontman omschrijft dit dan ook als hun meest poppy song ooit en we kunnen hem geen ongelijk geven. Het refrein klinkt catchy en kan je zo meezingen, maar de dreigende soundscapes waarvoor we Mogwai kennen blijven wel aanwezig op de achtergrond. “Ritchie Sacramento” draagt bijgevolg een extreem hoopvol en positief gevoel in zich mee en we kunnen niet anders dan stellen dat de band weer een wondermooi nummer heeft afgeleverd.

 /  /

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2982 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Mogwai - As the Love Continues (★★★★★): Beproefde recepten, nieuwe smaken

Exact 25 jaar geleden losten ze hun eerste muzikale schot, en sindsdien klinkt de naam van de Schotse postrockband Mogwai als een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mogwai - "Pat Stains"

Schotland heeft buiten een briljant accent en mooie natuur ook een fenomeen op muzikaal gebied. Dit fenomeen is een formatie die ons…
FeaturesInstagramMuzieknieuwtjes

41 albums om naar uit te kijken in februari en maart

In een normaal jaar zouden we nu al rijkhalzend uitkijken naar tientallen concerten die ons voorjaar vulden. We hoeven je niet meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.