Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mogwai – “Dry Fantasy”

© CPU – Chris Stessens

Er zijn nog zekerheden in het leven en één daarvan is dat Mogwai altijd aan nieuwe muziek werkt. Hoewel de laatste studioplaat van de postrockers dateert van 2017, kregen we ondertussen toch ook enkele soundtracks waarvan de recentste dit jaar nog verscheen. Toch vond de band in deze pandemie tijd om aan een gloednieuw studioalbum te werken. De plaat diende initieel in de Verenigde Staten opgenomen te worden, maar doordat reizen niet meer was toegestaan, werd Worcestershire als uitvalsbasis geselecteerd. Het resultaat kreeg de naam As The Love Continues en verschijnt op 19 februari 2021. Op de plaat verschijnen enkele belangrijke features van Colin Stetson en Atticus Ross. Met “Dry Fantasy” krijgen we alvast een eerste single te horen.

In de vijf minuten durende single worden we meegenomen naar een andere wereld, eentje waarin je je beter kan voelen. Dat zegt ook frontman Stuart Braithwaite overigens over de volledige plaat. In de eerste anderhalve minuut is het vooral een heel zachte synth die ervoor zorgt dat je helemaal aan het zweven geraakt. Na een tijd komen er meer instrumenten in het geheel waardoor je na een tijd helemaal meegesleept wordt in het verhaal. Het is een episch nummer dat vooral heel zacht verder blijft borduren op een synthgeluid, met hier en daar wat gitaren erdoor gemengd. Het doet ons alvast uitkijken naar het volledige plaatje.

 /  /

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3671 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Laura Palmer - Exploding Head Syndrome (★★★★): Ontregelend gebeuk

Over Laura Palmer kunnen twee verhalen verteld worden. Het eerste verhaal speelt zich af in Twin Peaks en handelt over de moord…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Xylouris White - The Forest In Me (★★★): Verdwalen tussen angst en moed

Neen, Xylouris White is niet de recentste hype in de wereld van mondhygiëne. Het sinds 2013 (s)tandvastige, muzikale en wereldlijke duo bestaat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Silver Moth - "Mother Tongue"

Met zijn zevenen zijn ze bij Silver Moth en elk hebben ze al ergens hun strepen verdiend. Zo vind je er leden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.