Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mogwai – “Dry Fantasy”

© CPU – Chris Stessens

Er zijn nog zekerheden in het leven en één daarvan is dat Mogwai altijd aan nieuwe muziek werkt. Hoewel de laatste studioplaat van de postrockers dateert van 2017, kregen we ondertussen toch ook enkele soundtracks waarvan de recentste dit jaar nog verscheen. Toch vond de band in deze pandemie tijd om aan een gloednieuw studioalbum te werken. De plaat diende initieel in de Verenigde Staten opgenomen te worden, maar doordat reizen niet meer was toegestaan, werd Worcestershire als uitvalsbasis geselecteerd. Het resultaat kreeg de naam As The Love Continues en verschijnt op 19 februari 2021. Op de plaat verschijnen enkele belangrijke features van Colin Stetson en Atticus Ross. Met “Dry Fantasy” krijgen we alvast een eerste single te horen.

In de vijf minuten durende single worden we meegenomen naar een andere wereld, eentje waarin je je beter kan voelen. Dat zegt ook frontman Stuart Braithwaite overigens over de volledige plaat. In de eerste anderhalve minuut is het vooral een heel zachte synth die ervoor zorgt dat je helemaal aan het zweven geraakt. Na een tijd komen er meer instrumenten in het geheel waardoor je na een tijd helemaal meegesleept wordt in het verhaal. Het is een episch nummer dat vooral heel zacht verder blijft borduren op een synthgeluid, met hier en daar wat gitaren erdoor gemengd. Het doet ons alvast uitkijken naar het volledige plaatje.

 /  /

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3041 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Mogwai - As the Love Continues (★★★★★): Beproefde recepten, nieuwe smaken

Exact 25 jaar geleden losten ze hun eerste muzikale schot, en sindsdien klinkt de naam van de Schotse postrockband Mogwai als een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mogwai - "Pat Stains"

Schotland heeft buiten een briljant accent en mooie natuur ook een fenomeen op muzikaal gebied. Dit fenomeen is een formatie die ons…
FeaturesInstagramMuzieknieuwtjes

41 albums om naar uit te kijken in februari en maart

In een normaal jaar zouden we nu al rijkhalzend uitkijken naar tientallen concerten die ons voorjaar vulden. We hoeven je niet meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.