banner

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single blush. – “reckless”

Daan Schepers heeft zijn strepen al verdiend bij verschillende muzikale projecten, zowel als muzikant en als talentvol producer (Bazart, Eeefje de Visser, Warhola & J Lloyd). Schepers maakte gebruik van het hele lockdowngebeuren om zijn eigen project blush. vorm te geven, met het zelf-geproduceerde “maybe” als een eerste beloftevol resultaat. Blush. draagt ongetwijfeld de sporen van de projecten waar hij aan mee heeft gewerkt, maar toch creëert Schepers een eigen dromerig en melancholisch geluid dat zeer authentiek aanvoelt. Na “maybe” en tweede single “lovers”, lost blush. nu “reckless”, waar hij zijn authentieke melancholie naar een hoger niveau tilt.

“Reckless” draagt opnieuw het kenmerkende geluid van de vorige singles, waar akoestische elementen en elektronische invloeden samenvloeien in een melancholische en organische blend. De melancholie blijft hier stevig overeind, maar toch klinkt de single meteen intiemer en liefdevoller dan het vorige materiaal. De kracht van de single schuilt in de Bon Iver-esque opbouw en climax, inclusief distorted vocal en elektronisch computergepingel. Als lichtpunt in deze coronatijden, brengt het nummer bovendien een hoopvolle boodschap over het doorbreken van eigen grenzen en eenzaamheid, dat erg goed ondersteund wordt door de dromerige klanken.

Schepers toont met “reckless” een nog meer authentieke kant van zichzelf en voegt een sterke gelaagdheid toe aan zijn kenmerkende melancholie. Na deze release zijn we nog meer benieuwd hoe dit solo lockdownproject verder zal evolueren.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KTJ & Carly - "Reckless"

De tweelingzusjes KTJ & Carly zijn aan hun opmars bezig en niets lijkt hen tegen te houden. Al een tijdje volgen we…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Big Red Machine – How Long Do You Think It’s Gonna Last? (★★★½): Mooi, maar soms iets te veel van het goede

Big Red Machine, het zijproject van Aaron Dessner en Justin Vernon, is terug met een nieuw album. Dessner kreeg oorspronkelijk vooral een…
AlbumsRecensies

Will Graefe - Marine Life (★★★★): Navigeren in een zee van liefdesverdriet

De uit Brooklyn afkomstige Will Graefe kennen we als gitarist van onder andere de alternatieve country/folkgroep Okkervil River en de indieband Landlady,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.