Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single blush. – “reckless”

Daan Schepers heeft zijn strepen al verdiend bij verschillende muzikale projecten, zowel als muzikant en als talentvol producer (Bazart, Eeefje de Visser, Warhola & J Lloyd). Schepers maakte gebruik van het hele lockdowngebeuren om zijn eigen project blush. vorm te geven, met het zelf-geproduceerde “maybe” als een eerste beloftevol resultaat. Blush. draagt ongetwijfeld de sporen van de projecten waar hij aan mee heeft gewerkt, maar toch creëert Schepers een eigen dromerig en melancholisch geluid dat zeer authentiek aanvoelt. Na “maybe” en tweede single “lovers”, lost blush. nu “reckless”, waar hij zijn authentieke melancholie naar een hoger niveau tilt.

“Reckless” draagt opnieuw het kenmerkende geluid van de vorige singles, waar akoestische elementen en elektronische invloeden samenvloeien in een melancholische en organische blend. De melancholie blijft hier stevig overeind, maar toch klinkt de single meteen intiemer en liefdevoller dan het vorige materiaal. De kracht van de single schuilt in de Bon Iver-esque opbouw en climax, inclusief distorted vocal en elektronisch computergepingel. Als lichtpunt in deze coronatijden, brengt het nummer bovendien een hoopvolle boodschap over het doorbreken van eigen grenzen en eenzaamheid, dat erg goed ondersteund wordt door de dromerige klanken.

Schepers toont met “reckless” een nog meer authentieke kant van zichzelf en voegt een sterke gelaagdheid toe aan zijn kenmerkende melancholie. Na deze release zijn we nog meer benieuwd hoe dit solo lockdownproject verder zal evolueren.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

The National - Laugh Track (★★★★): Van hetzelfde laken een fraai pak

Fans van The National konden enkele maanden geleden al hun hart verwarmen aan First Two Pages of Frankenstein, maar alsof dat nog…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single David Kushner - "Daylight"

Wie nog nooit op TikTok heeft gescrold, hoorde hoogstwaarschijnlijk ook nog nooit de naam David Kushner. Voor de anderen onder ons was…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lonnie Holley - "Kindness Will Follow Your Tears" (feat. Bon Iver)

Als er iemand is bij wie de bijnaam ‘creatieve duizendpoot’ als gegoten past, dan is dat tegenwoordig ongetwijfeld Lonnie Holley. De Amerikaan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.