Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Abbie Ozard – “Breakdowns”

© Charlotte Rudd

Abbie Ozard maakte met haar eerste ep Growing Pains in 2019 haar opmars als ‘the next big thing’ in de Britse muziekwereld. Na veel airplay, vooral door BBC Radio 1 die onmiddellijk verkocht waren voor het talent van de jonge zangeres, leek Abbie klaar te zijn voor de release van een tweede ep. Helaas liet deze release door de onverwachte epidemie wat langer op zich wachten. Abbie gooide het over een andere boeg en testte ons geduld door geleidelijk aan de nummers “Pink Sky (Endless Summer)”, “TV Kween” en “True Romance” te lossen. Uiteindelijk vervolledigt ze met haar laatste single “Breakdowns” de tweede ep, getiteld Let’s Play Pretend. “Breakdowns” is als leadsingle de kers op de taart van dit korte, maar ongetwijfeld voor velen herkenbare muzikale coming of age-verhaal. De vier nummers dwepen met een sterk escapistische drang en vertolken Abbies existentiële mijmeringen.

Hoewel het typische dromerige en haast feërieke geluid van Abbie wel aanwezig is, blijkt “Breakdowns” een ietwat nuchterder nummer dan de drie voorgangers. De single, waaraan Easy Life’s Ben Matarves meeschreef, gaat over de verveeldheid van small-town life en het verlangen om hiervan weg te vluchten. Abbie doorprikt met haar sarcastische lyrics de nevelige droomwereld die ze in vorige nummers creëerde. De waas waarin we eerder verkeerden vervaagt en met sarcastische lyrics zoals ‘Everything is a letdown, stressing ain’t no use. Everyone’s having breakdowns ‘cause it’s the thing to do’ herinnert de Britse ons aan de rauwe realiteit. Toch mogen we na het eerste refrein opnieuw wegdromen en doen alsof, zoals de titel van de ep luidt. Het ritme in het laatste refrein versnelt nog even en Abbie laat op vocaal vlak finaal horen wat ze in haar mars heeft. De laatste ‘it’s a thing to do’ zindert blijft heerlijk na.

Let’s Play Pretend doet ons verkeren in melancholische sferen en maakt benieuwd naar volgend werk van de artieste.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single REINES - “Daisy”

REINES is een Gentse/Antwerpse band gevormd door de jonge indiepopproducers Loïc en Lissa. De twee leerden elkaar kennen op school en niet…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Kaeto - "Good Morning"

Er komt de laatste tijd behoorlijk wat muzikaal talent uit Schotland. Denk bijvoorbeeld maar aan Joesef en aan TikTok-sensatie Katie Gregson MacLeod….
InstagramLiveRecensies

Bastille @ Vorst Nationaal: Popshow volgens het boekje

Bijna tien jaar na hun doorbraak met megahit “Pompeii”, vier albums en vele festivals later, lijkt de ster van Dan Smith en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.