Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Abbie Ozard – “TV Kween”

© Charlotte Rudd

De ster van Abbie Ozard rees afgelopen jaar aan topsnelheid. De zangeres mag zich zonder overdrijven ‘the next big thing’ van de Britse muziekindustrie noemen. Wij van Dansende Beren volgen haar al sinds haar debuutsingle en hoorden haar dan ook evolueren van het emotionele “On a Low” tot het fantastische “Pink Sky (Endless Summer)“. We waren dan ook niet de enigen die het talent van de jongedame uit Manchester was opgevallen. Ook het prestigieuze BBC Radio 1 draait haar nummers de laatste tijd grijs. Normaal gezien ging Abbie dan ook – mede door die airplay – een drukke festivalzomer tegemoet in haar thuisland, maar die wordt nu al een jaartje uitgesteld. Of ze tegen dan nog op de ‘Indtroducing Stage’ staat, is nog maar de vraag. Het nieuwe “TV Kween” is in elk geval weer een grote stap in de goede richting.

In tegenstelling tot haar vorige single, neemt Abbie op haar nieuwste worp wat gas terug. Dat hoeft daarom niks slechts te betekenen, want ook “TV Kween” weet ons helemaal te betoveren. Het nummer hangt aan elkaar met een dromerige elektrische gitaar en een drum, maar het is toch vooral de zangeres zelf die de show steelt. In de refreinen toont ze wat ze kan en dat zorgt voor een ontploffinkje. Het dromerige aspect leunt perfect aan bij de boodschap die Abbie met dit nummer wil overbrengen. Namelijk, dat mensen zich niet goed genoeg voelen en zich anders gaan voordoen dan ze zijn. ‘In my dreams, I’m a TV queen’, zingt ze, waarmee de Britse eigenlijk het slechte voorbeeld geeft. Moraal van het verhaal: Er is helemaal geen reden om onzeker te zijn. Zeker niet voor Abbie, want zij is een wereldster in wording.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

674 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Abbie Ozard - "Breakdowns"

Abbie Ozard maakte met haar eerste ep Growing Pains in 2019 haar opmars als ‘the next big thing’ in de Britse muziekwereld….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Abbie Ozard - "true romance"

De coronacrisis is over het algemeen geen lachertje voor de muziekindustrie, maar voor artiesten die aan de vooravond van hun grote doorbraak…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Abbie Ozard - "Pink Sky (Endless Summer)"

In het Verenigd Koninkrijk loopt er met Abbie Ozard een geweldig jong talent rond. Muziek maken is niet eens haar professionele bezigheid,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.