Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frànçois & The Atlas Mountains – “Tourne Autour”

Na op te groeien in Saintes trok Fransman Frànçois Marry in 2003 naar Bristol, waar hij vervolgens zes jaar vertoefde. Marry maakte daar deel uit van de liveband van Camera Obscura en bracht vrij snel ook een soloalbum uit. Twee jaar later nam Frànçois nog een album op met wat vrienden en zo zag het debuutalbum van Frànçois & The Atlas Mountains het licht. Toen de muzikant in 2008 terugkeerde naar Frankrijk, kwam hij in contact met andere muziekprojecten, waardoor er ook in zijn eigen muziek dromerige elementen binnen sijpelden.

Doorheen de jaren bracht Marry geregeld nog muziek uit, al dan niet met The Atlas Mountains. Sommige albums staan op Spotify, andere niet. Sommige albums kan je gewoon digitaal kopen, andere verschenen slechts op cassette. Zo zijn er slechts honderdvijftig mensen in het bezit van Oblique Imàge, wat nog steeds heel veel is als je weet dat er van The Nympheas tapes maar zeven cassettes bestaan.

“Tourne Autour” is de derde single van Banane Bleue, zijn opkomende plaat, en gaat wat sneller dan de twee voorgaande singles. “Tourne Autour” doet wat denken aan de dansscène uit Call Me by Your Name waar Oliver danst op “Love My Way” van The Psychedelic Furs. Ondanks dat de stem van Marry al vrij zacht is, zijn de nog zachtere stemmen van de vrouwelijke backings het die net voor dat ietsje meer zorgen. Het vrolijke deuntje bevat ondanks het iets hogere tempo nog steeds iets dromerig, waardoor we niet anders kunnen dan dromen van dat nog te verschijnen album.

Banane Bleue verschijnt op 26 februari.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1199 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #35

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle PARK - "Réveil heureux"

Wat doe je als corona heel je concertagenda leeg veegt en je plots tijd zat hebt? In het geval van Lysistrata en…
AlbumsRecensies

Frànçois & The Atlas Mountains - Banane Bleue (★★★½): Van warm naar koud

Doorheen zijn leven schipperde Frànçois Marry over en weer tussen Frankrijk, zijn geboorteland, en het Verenigd Koninkrijk. Doorheen de jaren bracht Marry…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.