Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Russian Baths – “Responder (Night)”

Iets meer dan een jaar na de release van hun debuutalbum Deepfake krijgen we een nieuwe single voorgeschoteld van Russian Baths. De Amerikaanse dark noise rockband verrast ons met een nieuwe versie van “Responder” dat al op Deepfake te horen was. Deze alternatieve versie heeft de toepasselijke titel “Responder (Night)” gekregen. De bedoeling was namelijk een nieuwe, donkere dimensie te geven aan het originele nummer.

“Responder (Night)” begint met een aanzwellende pianomelodie die daarna wordt bijgevallen door drums, gitaarspel en de dromerige stemmen van Luke Koz en Jess Rees. Door het gitaargeweld van het originele nummer door pianogolven te vervangen, wil Russian Baths de song een nieuw karakter geven. En met succes! De nieuwe aanpak sleurt je mee in een droom. Een onrustige droom dan wel, die je een zacht, maar ook licht bevreemdend gevoel bezorgt en je laat baden in het griezelige gevoel dat Russian Baths typeert.

Kortom, “Responder (Night)” is niet zomaar wat opvulling in de catalogus van Russian Baths. Het is een nummer dat een hele nieuwe dimensie geeft aan het origineel. Met deze nieuwe single bewijst de band dat ze klaar zijn om hun muzikale horizon te verkennen. En nu maar hopen dat we nog meer van dit soort werk mogen ontvangen!

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mob Wife - "Petri Dish"

De lockdown(s) van afgelopen jaar hadden een opmerkelijk effect op de productiviteit. Sommige mensen kregen niks meer gedaan, terwijl de afwezigheid van…
AlbumsRecensies

It It Anita - Sauvé (★★★★½): Kwaliteitsvol lawaai op verschillende voedingsbodems

Een album bespreken is soms een lastige klus. Er zijn zo van die platen die je onmogelijk kan plaatsen na één luisterbeurt….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Doodseskader - "Meat Suit"

Klaar voor een nieuw bommetje in het land van sludge en noise? ‘t Is eens iets anders dan het land van melk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.