banner

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Woolvs – “Earth”

De Brusselse off-key band Woolvs is net als de hoofdstad zelf een creatieve smeltkroes van jong, nieuw talent. Woolvs is de optelsom van vijf leden die actief zijn binnen hun eigen projecten (Bombataz, SCHNTZL en An Pierlé Quartet), maar hier samenkomen om hun afzonderlijke jazzachtergrond toch een iets andere invulling te geven. Met het frisse stemgeluid van Willem Malfliet (Come Hang) erbij, stuurden ze ondertussen al enkele beloftevolle ep’s de wereld in. Vorig jaar lieten ze het betoverende “Evening Postcard Bin” op ons los, als een gelaagd voorproefje van hun debuutplaat die later dit voorjaar nog verschijnt. Met “Earth” lossen ze nu een tweede nummer van die plaat, dat duidelijk een meer groovy, zomerse weg inslaat.

De jazzy ondertoon uit de eerdere singles blijft in “Earth” enigszins overeind, maar wordt sterk overgoten met een zomerse dubklank, die ons meteen in een goede stemming brengt. De groovy gitaarriffs die we in het begin horen, zetten meteen de toon en doen denken aan de sensuele baslijntjes van Khruangbin. Het zwoele ritme krijgt al snel een meer dramatische toets met het stemgeluid van Malfliet, die een vervagende vriendschap vergelijkt met een toxische relatie met de planeet. Een serieuze boodschap dus, die echter wel met de nodige surreële humor wordt verteld. Het nummer ontplooit zich al snel in een eenvoudig, luchtig en catchy refrein, dat gegarandeerd in je hoofd blijft hangen. De stem wordt er ondersteund met de achtergrondzang van bandleden Casper Van de Velde en Vitja Pauwels, die het refrein zonder twijfel naar een zwoeler en vreugdevoller niveau tillen.

Het nummer bouwt op een natuurlijke manier verder op naar een nog voller en meer hypnotiserend geluid, met het catchy refrein als een soort sloganeske leidraad. In combinatie met het ontspannende gitaargetokkel op de achtergrond ontvouwt het eenvoudige refrein zich als een bloedhete middagzon, die we met plezier nog even op onze bleke winterhuid laten nazinderen. Het ontstond dan ook als een geïmproviseerde jam, die vervolgens in één collectieve take werd opgenomen om de spontaneïteit van het origineel te bewaren. De opbouw draagt in ieder geval sterk bij aan de broeierige en vreugdevolle sfeer van het resultaat.

Met het dubgeïnspireerde “Earth” doet het Brusselse Woolvs ons in ieder geval reikhalzend uitkijken naar een hopelijk niet al te verre festivalzomer, en dat kunnen we alleen maar toejuichen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Muzieknieuwtjes

Paul McCartney herwerkt McCartney III samen met o.a. Beck, Josh Homme, Damon Albarn en Phoebe Bridgers

Er circuleerden sinds woensdagavond heel wat mysterieuze filmpjes op de sociale media van enkele bekende artiesten. St. Vincent, Queens of the Stone…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook Khruangbin komt terug naar Best Kept Secret 2021!

Een tweetal weken geleden maakte Best Kept Secret al een groot deel van hun line-up voor 2021 bekend, maar ze lieten toen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.