Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Woolvs – “Earth”

De Brusselse off-key band Woolvs is net als de hoofdstad zelf een creatieve smeltkroes van jong, nieuw talent. Woolvs is de optelsom van vijf leden die actief zijn binnen hun eigen projecten (Bombataz, SCHNTZL en An Pierlé Quartet), maar hier samenkomen om hun afzonderlijke jazzachtergrond toch een iets andere invulling te geven. Met het frisse stemgeluid van Willem Malfliet (Come Hang) erbij, stuurden ze ondertussen al enkele beloftevolle ep’s de wereld in. Vorig jaar lieten ze het betoverende “Evening Postcard Bin” op ons los, als een gelaagd voorproefje van hun debuutplaat die later dit voorjaar nog verschijnt. Met “Earth” lossen ze nu een tweede nummer van die plaat, dat duidelijk een meer groovy, zomerse weg inslaat.

De jazzy ondertoon uit de eerdere singles blijft in “Earth” enigszins overeind, maar wordt sterk overgoten met een zomerse dubklank, die ons meteen in een goede stemming brengt. De groovy gitaarriffs die we in het begin horen, zetten meteen de toon en doen denken aan de sensuele baslijntjes van Khruangbin. Het zwoele ritme krijgt al snel een meer dramatische toets met het stemgeluid van Malfliet, die een vervagende vriendschap vergelijkt met een toxische relatie met de planeet. Een serieuze boodschap dus, die echter wel met de nodige surreële humor wordt verteld. Het nummer ontplooit zich al snel in een eenvoudig, luchtig en catchy refrein, dat gegarandeerd in je hoofd blijft hangen. De stem wordt er ondersteund met de achtergrondzang van bandleden Casper Van de Velde en Vitja Pauwels, die het refrein zonder twijfel naar een zwoeler en vreugdevoller niveau tillen.

Het nummer bouwt op een natuurlijke manier verder op naar een nog voller en meer hypnotiserend geluid, met het catchy refrein als een soort sloganeske leidraad. In combinatie met het ontspannende gitaargetokkel op de achtergrond ontvouwt het eenvoudige refrein zich als een bloedhete middagzon, die we met plezier nog even op onze bleke winterhuid laten nazinderen. Het ontstond dan ook als een geïmproviseerde jam, die vervolgens in één collectieve take werd opgenomen om de spontaneïteit van het origineel te bewaren. De opbouw draagt in ieder geval sterk bij aan de broeierige en vreugdevolle sfeer van het resultaat.

Met het dubgeïnspireerde “Earth” doet het Brusselse Woolvs ons in ieder geval reikhalzend uitkijken naar een hopelijk niet al te verre festivalzomer, en dat kunnen we alleen maar toejuichen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Khruangbin - A LA SALA (★★★½): Zonnig, zweterig en een tikkeltje zwaarmoedig

Khruangbin is misschien wel een van de snelst groeiende bands van het moment. Met hun zomerse aanstekelijkheid veroveren ze de hele wereld…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Khruangbin - "Pon Pón"

Fans van Khruangbin zijn zich al het hele jaar in de handen aan het wrijven. Er verschenen dit jaar al twee singles…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Khruangbin - "May Ninth"

Hoe dichter de zomer komt, hoe meer de muziek van Khruangbin een soundtrack lijkt te zijn. Nochtans kan je de muziek van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.