InstagramNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Woolvs – “Evening Postcard Bin”

Binnen de Brusselse scène vallen er heel wat ontdekkingen te doen en met Woolvs heb je daarbinnen zeker weer een voltreffer te pakken. Drie vierde van Bombataz (Vitja Pauwels, Ruben De Maesschalck en Casper Van De Velde) slaan de handen nu al enkele jaren in elkaar met Willem Malfliet, met enkele bijzondere ep’s tot gevolg. Eerder dit jaar releasete Malfliet aka Come Hang nog zijn album Come Hang, en net zoals alle andere namen die hier al gevallen zijn, switcht Malfliet gezwind naar zijn volgende projectje om daarmee nog eens iets op de releasetafel te gooien.

De nieuwste worp in kwestie heet “Evening Postcard Bin” en is een geslaagd, gelaagd plaatje met een rijkelijk invloedenpalet geworden. De heren vullen hun enigszins romantische en jazzy start aan met een luchtig sfeertje in de strofe, wat voornamelijk te danken valt aan die interagerende, meer spitse drum- en basklanken. Dat was echter buiten de warmhartige toets van de blazer gerekend, die verzorgd wordt door Thomas Jillings. Vanaf dan begint het spel van jongleren met sentimenten pas echt; doorheen heel “Evening Postcard Bin” komen we voortdurend in aanraking met nauwkeurig gebrachte en gemoedsrust ontregelende structuren en wendingen. Een sterk in elkaar gestoken single van vijf muzikanten die duidelijk enorm goed op elkaar afgestemd zijn.

De muziekvideo werd gemaakt door Julie Van Kerckhoven, die – net als Willem vaak in zijn teksten – associatief aan de slag gegaan is. De video sluit goed aan op de sfeer van de song en weet het geheel zo nog een niveautje hoger te tillen.

Facebook Woolvs / Instagram Woolvs / Website Julie Van Kerckhoven

 

 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Woolvs - "Earth"

De Brusselse off-key band Woolvs is net als de hoofdstad zelf een creatieve smeltkroes van jong, nieuw talent. Woolvs is de optelsom…
LiveRecensies

Pavlove @ Kunstencentrum Vooruit: Een zoete inval

Iets meer dan een week na het uitbrengen van hun tweede EP Savages komt Pavlove aandonderen met het daarmee gepaarde concert in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.