Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sophie Blair – “Are You thinking About Me”

Sophie Blair is een 22-jarige violiste uit Provo, Utah in de Verenigde Staten. De Amerikaanse debuteert met haar single “Are You Thinking About Me”. Ze groeide op als Mormoon, maar verliet de geloofsgemeenschap om klassieke muziek te gaan studeren. Nog in haar tienerjaren, trad de jonge Blair op als solo singer-songwriter in kleine shows. Als getrainde muzikante, begeleide ze popmuziek met haar altviool aan de hand van een looperpedaal. Haar talent werd al snel opgemerkt door muzieklegendes zoals The Killers, Bruce Springsteen, Train en de lijst gaat maar door. Dit gaf Blair de kans om te spelen op festivals, in Los Angeles op te treden, om nummers te schrijven en om te touren, en dat allemaal op heel jonge leeftijd. Nog voor ze haar debuut maakte had Blair al veertig afgewerkte nummers op haar palmares.

“Are You Thinking About Me” is een ode aan de ups en downs van het jongvolwassen zijn. De Amerikaanse slaagt erin om extase te vertalen naar vrolijke popgeluiden. Ook het prominente vioolspel in het nummer voegt hieraan toe. Alhoewel het vioolspel en Blairs frisse en lichte stem zeker euforisch zijn, doet het maar weinig voor de eentonige beat. Een stevig debuut, maar geen uitblinker. Na enkele keren luisteren heeft het nummer potentieel om een oorworm te worden, maar het blijft net iets missen. Blair creëerde “Are You Thinking About Me” in samenwerking met Grammy genomineerde producer Nate Pyfer. Misschien mist het nummer net dat ‘iets’, omdat het een product is van een popmuziekmachine.

‘Het nummer is een culminatie van mijn obsessie met popmuziek na jaren van training als klassiek muzikante. Ik merkte hoe gelijkaardig de melodieën waren vergeleken met de top veertig hits die ik draaide. In beiden was er een soort van complexiteit die me fascineerde’, aldus Blair. Al bij al is “Are You Thinking About Me” een tof popliedje, een stevig debuut, een verfrissend geluid, maar geen tophit. Het blijft erg braafjes, maar Sophie Blair is een jonge artieste met veel potentieel waarvan we nog mooie dingen kunnen verwachten.

Facebook/ Youtube

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify

Related posts
AlbumsRecensies

Rachel Chinouriri - What A Devastating Turn Of Events (★★★½): Struikelen, vallen en opgroeien

Rachel Chinouriri timmert geduldig aan haar carrière. Na de release van haar debuut-ep Mama’s Boy in 2019 werd ze opgepikt door Parlophone,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single kenzie & ASTN - "close to you"

Ze begon haar carrière als danseres, maar kenzie staat tegenwoordig voornamelijk bekend om haar zangkunsten. Mackenzie Ziegler, zoals ze echt heet, vergaarde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Florrie - "Kissing In the Cold"

Van een self-made woman gesproken: de Engelse Florence Ellen Arnold, die door het muzikale landschap trekt als Florrie, is al meerdere jaren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.