Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Killers – “C’est La Vie”

Eind december vorig jaar verscheen er op de sociale media van The Killers uit het niets een tracklist voor een mogelijks nieuw album. Best verrassend als je weet dat Imploding The Mirage amper vier maanden eerder werd uitgebracht. Naar aanleiding van de deluxe versie van die plaat, wordt nu ook “C’est La Vie” toegevoegd als extraatje. Helaas is gitarist Dave Keuning nog niet terug te vinden op dit nummer, maar de geruchtenmolen draait volop over een mogelijke terugkeer nadat hij voor onbepaalde tijd de band verliet om te werken aan eigen materiaal.

Sterker nog, op “C’est La Vie” is de typerende sound van The Killers ver te zoeken. De zang van Brandon Flowers wordt in het begin enkel ondersteund door een funky baslijn, bijhorende drums en een pianoriedeltje. Pas halfweg de song krijg je het gevoel dat je wel degelijk naar de juiste band aan het luisteren bent. De ietwat pathetische bridge doet nog even de hoop oplaaien, maar die verdwijnt al snel als sneeuw voor de zon. Het nummer kabbelt vervolgens met een zomers sfeertje naar zijn einde.

“C’est La Vie” is een atypische en eerder overbodige toevoeging aan nochtans één van de betere platen van The Killers sinds Sam’s Town. Logisch dat het de plaat niet haalde.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single BLOODHYPE – "Glamour"

Wat startte als een klein punkproject waarbij onder kennissen casual gejamd werd, mondde uit in vier vrienden die samen songs begonnen te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Killers - "boy"

De productiviteit van The Killers kent de laatste tijd geen grenzen. De band bracht in 2020 en 2021 een album uit en…
LiveRecensies

The Killers @ Rock Werchter 2022: Superverspreider van hits

We hadden een mooie dag achter de rug. Kevin De Bruyne had de Rode Duivels een uurtje geleden met een fantastische streep…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.